A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Megnövekedett forgalommal, jelentős zajhatással járhat a honvédségi gyakorlat


Térségünket is érinti az április 19. és június 30. között esedékes hadgyakorlat.


Az amerikai hadsereg által szervezett, kétévente Magyarországot is érintő „Defender Europe 21” elnevezésű gyakorlatsorozathoz a Magyar Honvédség is csatlakozott. Ennek keretében több főúton – így a városunkat átszelő 82-esen is – katonai könnyű- és nehézjárművek, valamint különböző haditechnikai eszközök közlekedhetnek nappal és éjjel egyaránt, ami esetenként megnövekedett forgalommal, jelentős zajhatással járhat – áll a Magyar Honvédség Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ tájékoztatásában.


A balesetek elkerülésének érdekében a honvédség kéri a lakosságot, hogy kiemelten figyeljenek a körültekintő közlekedésre, egyben hangsúlyozzák, hogy a vonatkozó jogszabályokat betartva törekednek arra, hogy a gyakorlattal a lehető legkisebb mértékben zavarják az állampolgárok nyugalmát. A lakosság megértését és türelmét előre is köszönik.


A katonai mozgásokkal kapcsolatos kérdés, kérés, probléma esetén az mh.ckmk@hm.gov.hu e-mail címen vagy a +36 30 153 5495-ös telefonszámon a nap 24 órájában rendelkezésre állnak.


Kelemen Gábor