Megkezdődött a Zöld város projekt kivitelezése


Megújul a Rákóczi tér apátság előtti térrésze és termelői piac kialakítására kerül sor Zirc városában az önkormányzat nyertes pályázatának eredményeként.


Zirc Városi Önkormányzat közel 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Zirc – Zöld város a Magas-Bakonyban című projekt megvalósítására.


A beruházás nagyobb elemeként a Rákóczi tér apátság előtti térrésze újul meg:

a városközponthoz méltó díszburkolatú járda létesül, mely a mostaninál szélesebb lesz, mellette további terek, padok kerülnek kialakításra. Megújul a zöldfelület, és egy új ivókút is lesz a téren. A fejlesztés részeként át lesz helyezve a Széchenyi utcai gyalogátkelő, amely a mostanitól északra, a Rákóczi tér nyugati részén, az iskola előtti járdával egy vonalba kerül.

A beruházás apátság előtti részének látványterve


Időközben megkezdődött a szintén a projekt részét képező termelői piac építése is:

a Reguly Múzeum udvarában nyárra elkészül a piacépület, ahol egy zárt tároló mellett egy nagyméretű, fedett-nyitott árusítóterület kerül kialakításra, és ehhez árusítóasztalok is beszerzésre kerülnek. A létesítmény alkalmas lesz arra, hogy a helyi és térségi termelők rendszeres időközönként termékeiket a helyi lakosság számára értékesíteni tudják. Ennek érdekében hamarosan rendezvényeket, marketingtevékenységet is végezni fog önkormányzatunk.

A termelői piac látványterve

A Zöld város projekt keretében megvalósuló beruházások átadása az idei év nyarán várható.


Kelemen Gábor