Megérkezett a Nyuszi városunk főterére


Dekoratív alkotással szépítette meg a városközpontot egy kis civil közösség Zircen.


Mint azt megtudtuk, idén karácsonyra egy betlehem terve mentén kezdődött el a közös gondolkodás, a húsvéti dekoráció igazából hirtelen jött ötlet volt, s mintegy másfél-két hét alatt el is készült. Müller Anikó, férje, Ring Ferenc, menyük, Wurst Eszter, valamint Müllerné Wenczel Rita és Gyurkó Jánosné csapatmunkájának eredménye ez az alkotás, amely Zirc város főterén, a „zöld háromszögben”, közvetlenül a főút mellett került elhelyezésre.


A civil közösség tagjai kiemelik, hogy szívélyes volt mindenki, akihez segítségért fordultak.

A bálákat a Bakony-Agro Kft. biztosította, ebben Gyurkó Jánosné unokája járt közbe, aki Karsai Győzővel együtt szállította a helyszínre a két fő alkotóelemet. A zsákokat Hoffer Ervin adta. Ring Ferenc elkészítette a kellékeket, biztonságossá tette azokat, a hölgyek munkamegosztás mentén dolgoztak, volt, aki festett, volt, aki varrt, és nem egész két óra alatt a szalmabálák óriásnyúllá változtak, a kis fészekben piros tojások jelzik az ünnep közeledtét.

Örömmel ajándékozták meg Zirc városát az alkotással, balról: Gyurkó Jánosné, Ring Ferenc, Müller Anikó, Wurst Eszter a két kisfiával és Müllerné Wenczel Rita az óriásnyuszi mellől küldik üdvözletüket


Remélik, hogy mindenkinek tetszésére válik ez a szívből jövő, közös alkotás, az eddigi visszhangok alapján bizony nem kellett csalódniuk. A kezdeményezést szeretnék folytatni, aktualizálni a köztéri dekorációt az évszaknak vagy egy-egy ünnepnek megfelelően. Bíznak benne, hogy a helyi közösség mellett az idelátogató turisták is örömüket lelik majd benne.


Kelemen Gábor