A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Megbízólevél a következő öt évre


A Városházán átadásra kerültek a polgármesteri és képviselői megbízólevelek az október 13-án lezajlott önkormányzati választások eredményeként.


A megjelenteket elsőként Bereczkiné Papp Krisztina, a Helyi Választási Iroda Jogi és Informatikai Vezető-helyettese köszöntötte, majd átadta a szót dr. Tóth István, a Helyi Választási Bizottság elnöke részére, aki értékelte az önkormányzati választásokat.


Zirc városában 2019. október 13-án a helyi önkormányzati képviselők és polgármester választásán a választópolgárok 49,13 százaléka, azaz 2746 fő, a német nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán pedig 77,51 százalék, azaz 193 fő adta le a szavazatát. A választások eredménye október 17-én 16.00 órakor vált jogerőssé – tájékoztatott az elnök.


Dr. Tóth István, a Helyi Választási Bizottság elnöke értékelte a helyi önkormányzati választást


A megbízólevelet a 2019–2024-es ciklusra elsőként a megválasztott polgármester, Ottó Péter (Fidesz-KDNP) vehette át, majd következtek az önkormányzati képviselők ábécé sorrendben: Detre Balázs (Fidesz-KDNP), Hédl Evelin (Független), Hellebrandt Ferenc (Fidesz-KDNP), Horváth Attila (Fidesz-KDNP), Lingl Zoltán (Független), Varga Zita (Fidesz-KDNP), Virth Csaba (Független). Nagy Tamás Imre (Fidesz-KDNP) nem tudott jelen lenni az eseményen.


A megválasztott képviselők és a polgármester, balról: Hellebrandt Ferenc, Ottó Péter, Detre Balázs, Varga Zita, Hédl Evelin, Horváth Attila, Lingl Zoltán, Virth Csaba. A képről hiányzik: Nagy Tamás Imre


Ezt követően a német nemzetiségi önkormányzati képviselők is átvehették megbízólevelüket, ők: Bittmann Károly, Fogl Ferencné, Hédl Evelin, Hédl József, Vajcsné Győri Éva.


A német nemzetiségi önkormányzati képviselők: Bittmann Károly, Fogl Ferencné, Vajcsné Győri Éva, Hédl Evelin, Hédl József


A Helyi Választási Iroda és a Helyi Választási Bizottság képviselete végül jó munkát kívánt városunk megválasztott polgármesterének és a képviselőknek az elkövetkezendő öt évre.


Az új képviselő-testület alakuló ülését október 24-én, csütörtökön 18.00 órakor tartja.

Kelemen Gábor