A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Másfél tonna adomány Pohlheimből


A tavalyi jubileumi, huszonötödik pohlheimi vöröskeresztes adomány után újra megérkezett a menetrendszerinti segítség német testvérvárosunkból.


Udo Schöffmann polgármester vezetésével nyolctagú vöröskeresztes küldöttség érkezett városunkba Pohlheimből június 2-án, vasárnap, majd másnap sor került a másfél tonnányi adomány átadására és kipakolására. Ezt követően szabad programon vett részt a delegáció.


Használt férfi- és női ruhák, gyermekruhák, cipők, ágyneműk, játékszerek és további használt tárgyak érkeztek német testvérvárosunkból a zirci rászorulók megsegítésére. Két intézmény, a Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ és a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ részesült az adományból, amely tőlük is kerül majd kiosztásra.


Udo Schöffmann polgármester vezetésével megkezdi az adomány kipakolását a pohlheimi vöröskereszt


Ottó Péter polgármester, Takács Józsefné, a vöröskereszt korábbi területi vezetője, valamint Nagyné Fáró Katalin és Koós Kata intézményvezetők fogadták az adományt, tolmácsként közreműködött Barcsai Beatrix. Az eszközök mozgatásában a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság működött közre, illetve az adományozók és az adományt fogadók is besegítettek.


Sok gyermekholmi is érkezett a pohlheimi szállítmánnyal, a zirci tűzoltók segítségére pedig lehet számítani


Ottó Péter polgármester és Ringhoffer Zoltán tűzoltó segít a pakolásban az Idősek Napközi Otthonánál


Az adomány osztásának időpontja még egyeztetés alatt, erről később tájékoztatást adunk.

Közös kép is készült az adományozókról és az adományt fogadókról, hiszen a rászorulóknak történő segítségnyújtás mellett a nagy találkozásokról is szólnak ezek a pillanatok

Kelemen Gábor