A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Maradandót alkotott és bástyaként állt a dolgozók mellett

Az intézmény fejlődéséért, jó hírnevének gyarapításáért végzett tevékenysége elismeréseként „Zirc Kórházért” emlékéremmel tüntették ki Valler Ilona ápolási igazgatót a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet Semmelweis-napi ünnepségén.


A kitüntetést dr. Vermes Tamás főigazgató és Kuzman Ágnes, a Kistérségi Járóbeteg Központ vezetőasszisztense adta át dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselőjének közreműködésével.


Valler Ilona Veszprémben, a Kállai Éva Egészségügyi Szakközépiskolában érettségizett 1988-ban, ahol általános ápoló és asszisztens szakképesítést szerzett. Szakmai elhivatottságáról és céltudatosságáról tett bizonyosságot az, hogy már diákként, 1986-ban diákmunkás segédápolóként részt vett a Zirci Erzsébet Kórháznál folyó egészségügyi tevékenység segítésében – hallhattuk a méltatásában.


1988. augusztus 1-jétől a zirci kórház dolgozója, kezdetben ápoló munkakört látott el.

A szakma szeretete és a folyamatos tanulás jegyében 1990-ben felnőtt szakápolói képzettséget szerzett, melyet napi munkájában is hasznosítani tudott. 1996-ban főnővér-helyettesi kinevezést kapott, amelyet 2000-ben a belgyógyászati osztály főnővéri kinevezése követett.

Valler Ilona ápolási igazgató a Zirc Kórházért emlékéremmel – magas minőségű munkája mellett folyamatosan képezte magát

Mivel fontos volt számára a tanulás, a képzés, 2000-ben a Széchenyi István Főiskola diplomás ápoló szakán, majd a Pécsi Tudományegyetem egyetemi okleveles ápoló karán folytatta tanulmányait.


2006. október 1-jétől napjainkig a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet ápolási igazgatójaként végezte a munkáját.

A munkakör ellátásához szükséges további vezetői ismereteket a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen sajátította el, ahol 2013-ben egészségügyi szakmenedzser diplomát szerzett. Vezetői tevékenysége során az ápolás szakmai minőségét a jogszabályi kötelezettségek, illetve az ellátott betegek igényeinek megfelelően, az aktuális menedzsment vezetése és támogatása mellett folyamatosan fejlesztette.


Ápolási igazgatóként lehetősége nyílt az ápolásszakmai fejlesztésekre: 2008-tól kezdve ütemterv szerint kidolgozásra kerültek általa a helyi viszonyoknak megfelelő ápolásszakmai protokollok és az ápolási folyamatokhoz szükséges korszerű eszközök is beszerzésre kerültek.


Feladatainak nagy részét sikerült önálló, szakképzett munkatársakkal megosztania. Az ő nevéhez köthető a minőségbiztosítási rendszer alapjainak kidolgozása is, melynek fejlesztése folyamatos.

Nélkülözhetetlen munkájával hozzájárult, hogy a zirci kórháznál folytatott betegellátás magas színvonalon működjön. A tevékenységével maradandó értéket teremtett Zircen.


Az eddigiek mellett egyik közvetlen kollégájának méltató szavai festik le még hitelesebben a róla alkotott képet:

„Emberileg, szakmailag kifogástalan, segíteni akarása biztonságot nyújt. A mindennapi munkavégzés során bástyaként áll mellettünk és segíti a munkánkat, melyet nagyon köszönünk”.

Dr. Vermes Tamás főigazgató gratulál és átadja a kitüntetést Valler Ilona részére

Valler Ilona 2023. július 1-től főállásban egy másik munkahelyen folytatja pályafutását, de részmunkaidőben továbbra is számíthat a zirci kórház a szakmai tudására:

minőségügyi referensként és ápolási igazgatói tanácsadóként folytatja a munkát abban az intézményben, melyet harmincöt évig hűségesen szolgált.


Szerk.: Kelemen Gábor