A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Már be lehet iratkozni a zirci általános iskolába


Megnyílt az online felület a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolába történő beiratkozásra. Az intézmény vezetése kéri, hogy lehetőség szerint ezt a módot válasszák a szülők, de azért van lehetőség a személyes beíratásra is.


Burján István igazgató ezúton is köszönti azokat a szülőket, akiknek gyermeke a 2022/2023-as tanévet a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában fogja megkezdeni. Mint azt elmondta, már harmadik éve van lehetőség az online beiratkozásra, a járványhelyzet miatt vezették be annak idején, és jól bevált ez a módszer a zirci iskolában.


Kéri a szülőket, hogy lehetőség szerint gyermekük elektronikus úton történő beíratását részesítsék előnyben a KRÉTA rendszeren keresztül:

szükség van a személyes adatok megadására, be kell írni az óvodában eltöltött évek számát, jelezni kell, ha a gyermek esetlegesen sajátos nevelési igényű, továbbá hogy kér-e német nemzetiségi oktatást vagy sem, amennyiben nem, akkor a további tagozatok között egy sorrendet kell felállítani. Választani lehet az etika és a hittan tantárgyak közül, szükséges jelölni, ha a gyermeket valamelyik tagintézménybe íratja a szülő, illetve a napközis, étkezési igényeket is ezúton kell jelezni.

Burján István igazgató (jobbról) és Szőnyegi János intézményvezető-helyettes adott tájékoztatást a beíratással kapcsolatos technikai információkról és az általános iskolában működő tagozatokról


Az intézmény vezetője hozzátette,

adategyeztetés céljából a dokumentumokat személyesen is be kell mutatni, erre április 21-én és 22-én 08.00 és 19.00 óra között van lehetőség a Köztársasági utcai, „F” épület első emeletén. Amennyiben a szülő online nem tudja beíratni gyermekét, akkor azt ezen a két napon, a fenti időintervallumban személyesen is megteheti.

Szőnyegi János intézményvezető-helyettes, az alsó tagozat vezetője elmondta, az 1.a osztály lesz továbbra is az általános rajz, az 1.b a német nemzetiségi tagozat, az 1.c osztályban, az angol-informatika tagozaton pedig egy új, úgynevezett „guruló” oktatási módszert vezetnek be. Ez azt jelenti, hogy két tanító végzi majd a munkát ezen a tagozaton, akik felosztják egymás között a tantárgyakat, és ebben az osztályban a délutáni napközis foglalkozásokat is ők tartják majd. A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde jelzései alapján sok elsőst várnak, nagy létszámú osztályokkal kell kalkulálniuk, és ezzel együtt várhatóan a napközis csoportok száma is megnövekedik, azokat az egyes osztályoknak megfelelően fogják bontani.

Az online beíratás nem sok időt vesz igénybe, az iskola vezetése kéri, hogy a szülők ezt preferálják


Az előzetes felmérések alapján igen nagy számban fogják a szülők az angol-informatika tagozatot választani gyermekük számára. Az intézmény vezetése hangsúlyozza,

minden feltétel adott ahhoz, hogy szükség esetén egy tagozaton belül akár két osztályt is indítsanak.

Az óvodai és bölcsődei beíratásról szóló közleményt korábban már közzétettük, de az időpontok közeledtével most újra felhívjuk az érintett szülők figyelmét erre is. A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde 2022–2023-as nevelési-gondozási évére történő beiratkozásra a zirci bázisintézményben április 28-án, április 29-én és május 2-án 6.30 és 17.00 óra között, a lókúti és a borzavári tagóvodában egyaránt április 29-én és május 2-án 7.00 és 16.00 óra között van lehetőség. Javasolják mindazon gyermekek beiratkozását, akik 2022. augusztus 31. napjáig betöltik harmadik életévüket, illetve a 2022–2023-as nevelési évben igénybe kívánják venni az óvodai ellátást.


Kelemen Gábor