A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Madarak, rovarok, emlősök a Városházán


Június közepéig a Zirci Városháza emeleti aulájában tekinthető meg az a kiállítás, amely az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma eddigi kutatásai és időszaki kiállításainak eredményeként állt össze.


A múzeum ezzel a vándorkiállítással szeretné felkelteni a környék lakóinak figyelmét szűkebb környezetük változatos élővilágára.

A színes, informatív, tematikus paravánok mellett az élővilág is képviselteti magát: többek között mezei tücsköket, szarvasbogarakat, imádkozó sáskákat láthatunk a tárlókban, madarak néznek üveges szemekkel az üveg mögül, eurázsiai menyétek költöztek a szekrénybe, sikló kúszik egy fatörzsön, és a vakond is előbújt a földből a kiállítás tiszteletére.

A tárlat bemutatja, hogy milyen sokszínű az élővilága a „Bakony fővárosának”

„Zirc város élővilága jó keresztmetszetet ad a Magas-Bakonyban fellelhető természeti értékekről, így a Bakony ezen területeinek élővilágába is bepillantást nyújt”

– írja ajánlójában azt MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma. A kiállítás Zircről indult, és Herend, Veszprém állomásokon át érkezett vissza „szülővárosába”. Megtekinthető a hivatal nyitvatartási idejében. Érdemes célirányosan felkeresni, vagy az esetleges várakozási időt eltölteni ezzel a tényleg rendkívül sokszínű élővilággal!


Kelemen Gábor