A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Lovas versenyek, lövészet, foci


Bakonyi Betyárnapok nincsen sport nélkül, idén is több versenyen mérhették össze tudásukat a résztvevők, a rendezvénynek megfelelően dominált a ló és a puska, az öregfiúk pedig azt mutatták meg a „futball-pusztán”, hogy nem vén betyárok.


A Betyárnapi lovas-fesztivállal vette kezdetét a pénteki tartós eső miatt egyfelvonásosra sikeredett rendezvény. Ügyességi játékok, díjugratás, fogathajtó verseny szerepelt a lovas pályán megrendezett programok között, melyek koordinátora Varga Antal volt.


Eredmények: Kezdő díjugratás, : 1. Nemes Anna Dalma, 2. Ozsváth Lili, 3. Menyhárt Alexandra. Póni: 1. Budai Fanni, 2. Kiss Júlia. Haladó díjugratás, : 1. Lénárt Károly, 2. Koczor József, 3. Kiss Jakab Fanni. Kezdő ügyességi, : 1. Rónafalvi András, 2. Tamási Dóra, 3. Kukoda Boglárka. Póni: 1. Domokos Hanna, 2. Kukoda Boglárka, 3. Varga Lívia. Haladó ügyességi, : 1. Silingi Zsófia, 2. Tamási Hanna, 3. Horváth Cintia. Póni: 1. Vörös Tamara, 2. Hamvas Karina. Vadászhajtás: 1. Vörös Tamara, 2. Kotrics Szabolcs, 3. Domonkos Krisztián, Szabó Molnár Zoltán (holtversenyben). Akadályhajtás: Fogat: 1. Kotrics Szabolcs, 2. Szabó Molnár Zoltán, 3. Domonkos Krisztián. Póni: 1. Vörös Tamara.Több kategóriában mérhették össze tudásukat a lovasok, a legjobbak díjazásban részesültekKisebb jubileumot élt meg a betyárnapi lövészverseny, ötödik alkalommal hívta fel közösen a figyelmet az MTTSZ Területi Klub Zirc és Zirc Városi Önkormányzat, hogy „Nem csak a betyárpuskák sülnek el…”. A Művelődési Ház légpuskás lőterén közel ötvenen tették próbára célzó tudásukat, közöttük mindkét nem képviselői szép számmal képviseltették magukat.A lebonyolításban a zirci lövészklub tagjai – Varjas József elnök, Lingl Katalin és Horváth Bálint – működtek közre, a verseny díjazását pedig az önkormányzat támogatta. Három korcsoportban álltak céltábla elé a jelentkezők, az első három helyezett érmet és oklevelet vehetett át. Az eredményhirdetésre a Bakonyi Betyárnapok színpadán került sor Csizmadia Géza Főbetyár konferálásában, Nagy Luca Csárdabéli Szépasszony közreműködésével. A díjakat Ottó Péter polgármester és Varjas József, a rendező lövészklub elnöke adta át.


Ottó Péter polgármester gratulál Simon Gizellának, a Nagy Betyár női kategória második helyezettjének


A betyárnapi lövészverseny helyezettjei: Kisbetyár fiú: 1. Tátrai Zsombor, 2. Kovács Mirkó, 3. Bognár Bálint. Lány: 1. Hamvasi Gréta, 2. Vajda Liza. Süldő Betyár fiú: 1. Horváth Bálint. Lány: 1. Szabó Mira. Nagy Betyár férfi: 1. Rák Gyula, 2. Pálinkás Rezső, 3. Vajda Krisztián. Nő: 1. Rákné Újvári Éva, 2. Simon Gizella, 3. Schvéger Brigitta.


A díjazottak egy csoportja és a közreműködők összeálltak egy közös képre a színpadon


A végeredmény alapján az évszázad mérkőzésére hajazott az öregfiúk labdarúgó-mérkőzése. A házigazda Zirc 6:3 arányban diadalmaskodott Balatonszőlős hasonló korú sporttársai ellen. A barátságos találkozót Papp Zoltán, a Zirci Öregfiúk közösségének vezetője szervezte meg.


Potyogtak a gólok az öregfiúk labdarúgó mérkőzésén, szerencsére a vendégek kapujában landolt több találat


A sportpark bemutatója technikai okok miatt elmaradt, de a fitness eszközök már használhatók, ha rendelkeznek a sporttelepre történő belépésre feljogosító mágneskártyával. A kép hátterében látható, ahogy az ifjúság máris birtokba vette az új létesítményt.

Kelemen Gábor