A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Lovas verseny az államalapítás ünnepén


Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Bakonyi Vágta, a Nemzeti Vágta Zirc-Tündérmajori Előfutama augusztus 20-án, Zirc Tündér Farm rendezésében.


Ozsváth Kálmán főszervező érdeklődésünkre elmondta, tizenkét település lovasa nevezett be a versenyre, a Kishuszár vágtán pedig hat versenyző vesz részt. Az állatorvosi vizsgálatokat követően 10.00 órától lovas ügyességi versennyel veszi kezdetét a rendezvény. A futamok 13.00 órától indulnak a Kishuszár vágtával, majd a nagy lovasok mérik össze tudásukat.


Az előfutamokat követően lovas ugróversenyre kerül sor gyermekek és felnőttek számára, s különféle kísérőprogramok, bemutatók színesítik a programot. Hip-hop gyerektáncosok lépnek fel, a hatórási döntőt megelőzően Hamza Viktória, a fiatal szabadidomító tehetség látványos lovas-kutyás produkciója következik, és a székesfehérvári huszárok is felvonulnak a közönség előtt. Kézműves termékek vására, a bakonyi betyárok standja várja az érdeklődőket.


Az izgalom fokozódik, végül 18.00 órától elrajtolnak a döntő futamok. Előbb a kishuszárok, majd a nagy lovasok fináléba jutó versenyzői ülnek nyeregbe. A szervezők ezt követően ki is hirdetik az eredményt. A tét a Nemzeti Vágtára történő továbbjutás, melyet szeptember 14-16. között rendeznek meg a Hősök terén. Városunk a rendező település jogán, „szabad kártyával” képviselteti magát a fővárosban, lovasunk Molnár Gyöngyi lesz. Ő a Bakonyi Vágtán nem indul, a kishuszárok között viszont lesz Zircnek képviselete, Rigó Lottinak szurkolhatunk.

Kelemen Gábor