A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Lépéseket és zöld pontokat is gyűjthetünk az iskoláknak!

Zirc Városi Önkormányzat az idei évben is csatlakozott a Magyar Szervátültetettek Szövetsége által szervezett, az Aktív Magyarország által támogatott „Millió lépés az iskoládért” mozgásnépszerűsítő programhoz, melynek tavaszi fordulója március 25-től június 9-ig tart.


A tizenegy héten át zajló kihívásba a tanulókkal együtt a szülők, rokonok, pedagógusok is becsatlakozhatnak, a „Millió lépés” mobilapplikáció segítségével bárki gyűjtheti és felajánlhatja lépteit az általa választott iskola javára. A szervezők a mozgás népszerűsítése mellett ezúttal a zöld közlekedésre is hangsúlyt fektetnek.


A képviselő-testület vállalta, hogy

300 000 forintos, sportszerekre fordítható támogatást biztosít a területén lévő iskoláknak, melyek legalább 7 kékkört tesznek meg és 2000 zöldpontot szereznek.

Zöld pontokban azok részesülnek, akik környezetbarát közlekedési eszközzel mennek az iskolába, munkába.

Ezúttal a zöld közlekedésre is hangsúlyt fektetnek a szervezők a Millió lépés az iskoládért programban (Fotó: milliolepes.hu)

Kérjük, hogy lehetőség szerint fordítsa mozgását és környezetbarát közlekedését a zirci iskolák javára, ezáltal is segítve őket céljaik elérésében.

Az oktatási intézmények eredményesen szerepeltek mindkét tavalyi fordulóban, ezáltal hasznos sportszerekkel gazdagodtak, és mindannyian partnerséget mutattak abban, hogy ismételten részt vegyenek a programban.


Számítunk továbbá az elmúlt évben életre hívott Zirci Gyalogló Nyugdíjasklub aktivitására is.


Az Aktív Magyarország támogatásának köszönhetően a játék végén most is 100 iskola gazdagodhat 1-1 millió forinttal, mellyel szintén a sporteszköztárát gyarapíthatja. Emellett a legzöldebb és legszerencsésebb 30 iskola 250 000 forintos támogatásban részesülhet.


Semmit sem veszítünk azzal, ha részt veszünk a programban, a Millió lépéssel csak nyerhetünk!


Kelemen Gábor