A bakony fővárosa

Legyen saját polcod a könyvtárban: a nyári olvasópályázat eredményei


Az idei évben is meghirdette hagyományos nyári olvasópályázatát a Békefi Antal Városi Könyvtár.


59 gyermek összesen 959 könyvet olvasott el, illetve hallgatott meg szüleik, nagyszüleik, testvéreik felolvasásában.

A tavalyi eredményhez képest több mint kétszer annyian neveztek az olvasópályázatra, nagyban fokozva ezzel a versenyszellemet. Kis olvasóink egész nyáron át izgatottan várták az eredményeket, öröm volt nézni a csillogó tekinteteket, amikor az újabb elolvasott oldalszámok felkerültek a polcra.

Idén az alsósok voltak a legaktívabbak, 26 pályázó veselkedett neki a nemes feladatnak. Az óvodások sem sokkal maradtak le, közülük 20 kis versenyzőt számlálhatunk. A felsősök csoportjából pedig 13 büszke nevező került ki.


A Városi Könyvtár szellemiségének megfelelően fontosnak tartja, hogy ösztönözze a gyermekeket az olvasásra, amelyre napjainkban még nagyobb figyelmet kell fordítani. Az olvasópályázatok fejlesztik a gyermekek szókincsét, bővítik ismereteiket, gazdagítják érzelem- és képzeletvilágukat. A pályázók saját ízlésüknek, érdeklődésüknek megfelelő témájú és hangulatú könyveket választhattak a szépirodalmi gyűjteményből, amellyel neveztek a versenyre.

Óvodás kategóriában 20 fő nevezett, akik összesen 408 kötetet hallgattak végig szüleik, nagyszüleik, testvéreik felolvasásában.

1. Bartus Milli Anna és Bartus Molli (Zirc), 2. Hornyacsek Soma (Bakonyoszlop), 3. Kiss Bertalan és Kiss Botond (Dudar)


Alsós kategóriában 26 fő nevezett, akik összesen 389 kötetet olvastak el.

1. Szecsődi Eszter Szófia (Nagyesztergár), 2. Konc Luca Csilla (Borzavár), 3. Kutasi Miklós (Zirc)


Felsős kategóriában 13 fő nevezett, akik összesen 162 db kötetet olvastak el

1. Bálint Dávid (Szápár), 2. Gurobi-Zab Zorka (Zirc), 3. Kutasi András (Zirc)

Bálint Dávid, a felsős kategória első helyezettje a fődíjjal, egy e-book olvasóval

A könyvtár köszönetét fejezi ki minden pályázónak, valamint szüleiknek, nagyszüleiknek, akik az olvasás és könyvek iránti szeretetükkel jó példát mutatnak gyermekeiknek, unokáiknak. Ezúton kérjük a szülőket, nagyszülőket, hogy továbbra is töretlenül bátorítsák gyermekeiket, unokáikat az olvasásra, ami örömteli tevékenység, megmozgatja egész lényüket.


A könyvtár a megkezdett hagyományt folytatni kívánja -, akik nyáron lemaradtak a pályázatról és csatlakozni szeretnének, ők a téli időszakban versenyre kelhetnek a már gyakorlott könyvfalókkal.


A nyári olvasópályázatok eredményeiről a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB honlapján tájékozódhatnak, szeptember 1-től az elismerő oklevelek és ajándékok személyesen átvehetők a könyvtárban.

Az olvasópályázat az "Együtt a könyvtárért" Alapítvány sikeres pályázatának köszönhetően a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.


Szívből gratulálunk minden kedves Olvasónknak!


Jámbor Adrienn