A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Legyen saját polcod a könyvtárban: a nyári olvasópályázat eredményei


Az idei évben is meghirdette hagyományos nyári olvasópályázatát a Békefi Antal Városi Könyvtár. 24 gyermek összesen 292 könyvet olvasott el, illetve hallgatott meg szüleik, nagyszüleik, testvéreik felolvasásában. Idén az alsósok és az óvodások voltak a legaktívabbak, fej-fej mellett haladtak a kötetek számában.


A Városi Könyvtár szellemiségének megfelelően fontosnak tartja, hogy ösztönözze a gyermekeket az olvasásra, amelyre napjainkban még nagyobb figyelmet kell fordítani. Az olvasópályázatok fejlesztik a gyermekek szókincsét, bővítik ismereteiket, gazdagítják érzelem-és képzeletvilágukat. A pályázók saját ízlésüknek, érdeklődésüknek megfelelő témájú és hangulatú könyveket választhattak a szépirodalmi gyűjteményből, amellyel neveztek a versenyre.


Óvodás kategóriában 7 fő nevezett, akik összesen 123 kötetet hallgattak végig szüleik, nagyszüleik, testvéreik felolvasásában.

1. Bartus Milli Anna

2. Ring Zalán és Ring Lehel

3. Kiss Bertalan


Alsós kategóriában 10 fő nevezett, akik összesen 115 kötetet olvastak el.

1. Bartus Marcell

2. Konc Luca Csilla

3. Kutasi Miklós


Felsős kategóriában 7 fő nevezett, akik összesen 54 db kötetet olvastak el.

1. Kishalmi András

2. Berkes-Szabó Luca

3. Kutasi András

A nyereményeket az "Együtt a Könyvtárért" Alapítvány és a "Gyűszűkék" Foltvarró Klub ajánlották fel (Fotó: Városi Könyvtár)

A könyvtár köszönetét fejezi ki minden pályázónak, valamint szüleiknek, nagyszüleiknek, akik az olvasás és könyvek iránti szeretetükkel jó példát mutatnak gyermekeiknek, unokáiknak. Ezúton kérjük a szülőket, nagyszülőket, hogy továbbra is töretlenül bátorítsák gyermekeiket, unokáikat az olvasásra, ami örömteli tevékenység, megmozgatja egész lényüket. A megkezdett hagyományt folytatni kívánjuk, akik nyáron lemaradtak a pályázatról és csatlakozni szeretnének, ők a téli időszakban versenyre kelhetnek a már gyakorlott "könyvfalókkal".


Az olvasópályázat díjait az „Együtt a Könyvtárért” Alapítvány és a "Gyűszűkék" Foltvarró Klub ajánlották fel.

Szívből gratulálunk minden kedves Olvasónknak!


Jámbor Adrienn

könyvtáros