A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Legyen öröm az iskolakezdés!


Az iskolakezdés minden évben nagy anyagi megterhelést jelent a nehéz körülmények között élő gyermekes családoknak. A zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász évek óta segíti, támogatja a rászoruló családokat és igyekeznek enyhíteni a kiadásokat.


Zirc Városi Önkormányzattól 200 000 forint támogatást kaptak erre a célra, amit a Veszprém Főegyházmegyei Karitásztól és a zirci plébániától kapott támogatással kiegészítettek. Így a WB-Iron Bt. Papírbolt-üzletben a leadott névsor alapján 34 rászoruló család 58 gyermeke 3600 forint/fő értékben vásárolhatott taneszközöket – tájékoztatott Ulrich Józsefné, a karitász csoportvezetője.


Szalai Alexandra kisdiák átveszi a taneszközöket Ulrich Józsefné karitász csoportvezetőtől és Bittmann Klárától, a WB-Iron Bt. üzletvezetőjétől (Fotó: a szerző)


A rászoruló családokat augusztus 25-én várták a karitász irodájában, ahol tartós élelmiszer- és mosószercsomagot vehettek át. A Veszprém Főegyházmegyei Karitászhoz is nyújtott be pályázatot a karitatív csoport. Az elnyert 30 000 forint értékű Erzsébet-utalványt az öt legrászorultabb család 6 gyermeke kapta, amit taneszközre, ruha és cipő vásárlására költhetnek.


A képen a Kardosréten élő Varga család az egyik gyermekkel, akiknek Gyurkó Jánosné, a karitász munkatársa adta át az élelmiszer- és mosószercsomagot, valamint az Erzsébet-utalványt (Fotó: Ulrich Józsefné)


Szeptember 13-án (csütörtökön) reggel 8 órától 10 óráig szeretettel várják az érdeklődőket a karitász irodájában, ahol cipők, ruhák, ágyneműk, játékok közül lehet válogatni.


A karitász csoport vezetője ezúton is köszönetét fejezi ki a WB-Iron Bt. Papírbolt dolgozóinak és a két önkéntes középiskolásnak a segítségért.

Kelemen Gábor