A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Látványkoncert Európa legmodernebb szállítható orgonáján


Fotóvetítéssel egybekötött összművészeti látványkoncerttel ünneplik a Magyar Kultúra Napját Zirc városában. Fekete Nándor orgonaművész Európa legmodernebb szállítható orgonáján játszik.


A programra január 22-én, szombaton 17.00 órai kezdettel kerül sor a Hit Gyülekezete közösségi házban, a Petőfi Sándor utca 7. szám alatt, a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB szervezésében. A koncertre a belépés díjtalan.


Fekete Nándor többszörösen nívódíjazott, kiváló zeneakadémiai diplomát szerzett orgonaművész. Európa legmodernebb szállítható koncertorgonájával a birtokában több száz telt házas, nagy sikerű templomi, rendezvénytermi és szabadtéri hangverseny fűződik már a nevéhez.


„Zene a képekben” címmel ezúttal egy olyan programzenei összeállítást álmodott meg, amely már a zenével egyenrangú szintre emeli a látványelemeket. A hangversenyen a közönség azokat a zenéhez időzített művészi fotókat láthatja a kivetítőn, amelyek a zeneszerzők lelki szemei előtt is lebeghettek a művek megalkotása közben. Ennek köszönhetően a publikum még jobban megérti és átéli az éppen soron következő orgonadarabot. A 150 képet tartalmazó fotósorozat elkészítéséhez minden adott volt abban a városban, ahol zenei pályafutása kezdetét vette, Miskolcon. Így jött az ötlet, hogy eme összművészeti produkcióra K. Orosz Ila fotóművészt kérje fel, aki helybeliként ismeri a környék összes csodáját - olvasható a programajánlóban.


Az egyórás koncerten sokak által ismert, világklasszis zenekari alkotások zseniális orgonaátiratai sorakoznak fel,

és ez alkalommal sem maradhatnak el tolmácsolásában – a közönség sorai közt sétálva – a zeneművek hátteréről szóló történetek, amelyek továbbsegítik megértésüket.


Programplakát és kedvcsináló