A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Látogatásukkal még édesebb lett a városunk


A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szakmai kirándulást és konferenciát szervezett Zircre. A rendezvény vendéglátója Vincze Lajos, az Ipartestület Veszprém megyei elnöke és Vincze Ferenc, a Pepe cukrászda tulajdonosai voltak. A vendégeket Ottó Péter polgármester köszöntötte.


Vojtek Éva, a Cukrászmester magazin főszerkesztője szólt elsőként a Pepe cukrászdában egybegyűltekhez, örömét fejezve ki, hogy ilyen szép számban eljöttek a cukrászok Zircre.


„Zirc városa egy megbúvó ékkő a Bakonyban, amely páratlan természeti környezetével számtalan látnivalót kínál. Az idei találkozónk helyszínének a kiválasztását ez motiválta”

– idézett a főszerkesztő asszony leveléből Ottó Péter polgármester, majd köszönetet mondott azért, hogy Zircet választották a kirándulásuk és konferenciájuk helyszínéül. Beszélt városunk történelmi múltjáról, középkori eredetéről, melyet a Kistemplom környezetében található még feltáratlan régészeti emlékek még inkább megerősíthetnek.


Ottó Péter polgármester köszöntötte a cukrász szakma képviselőit, mellette jobbról Vojtek Éva, a Cukrász magazin főszerkesztője, balról Vincze Lajos, az Ipartestület Veszprém megyei elnöke


Városunk vezetője méltatta a Vincze család tevékenységét is. Cukrászdájuk megnyitása 1988-ban egyfajta hiánypótló vállalkozás volt, hiszen bár azelőtt is működött cukrászda Zircen, ők egy olyan szakmai színvonalat mutattak be a vásárlók számára, amelyet azóta is építenek, fejlesztenek, szinten tartanak. A város egyik gyöngyszemének nevezte a cukrászdát, amelyet országszerte ismernek. Ugyanakkor hangsúlyozta, a Vincze fivérek nemcsak ezen a területen alkotnak maradandót, hanem a város egyik meghatározó sportegyesületének, a Vincze Judo Clubnak a vezetői is, amelyet édesapjuk alapozott meg több mint ötven évvel ezelőtt. Amíg a férfiak a judósok számára, úgy a család női ága a versenytáncosok számára biztosítja a sportolási lehetőséget, mindkét sportágban országos és nemzetközi eredményeket elérve.


A cukrászoknak azt kívánta, hogy sok élménnyel gazdagodjanak a városunkban eltöltött idő során, és vigyék magukkal Zircnek, s a találkozónak helyet adó cukrászdának a jó hírét.


A házigazdák, Vincze Ferenc és Vincze Lajos cukrászmesterek is köszöntötték a szakma szép számban összegyűlt képviselőit. Nem felejtették el, hogy honnan indultak: köszönetüket fejezték ki szüleiknek és mesterüknek, Pintér Istvánnak, aki fiával, egy jó nevű veszprémi cukrászda üzemeltetőjével, Pintér Zsolttal együtt szintén jelen volt a találkozón. Kiemelték, hogy soha nem volt szakmai féltékenység közöttük, sőt mindig kikérik egymás véleményét.


Nem felejtették el, honnan indultak: Vincze Ferenc és Vincze Lajos között mesterük, Pintér István, jobbról Pintér Zsolt – nincs szakmai féltékenység a veszprémi és a zirci cukrászcsalád között, segítik egymás munkáját


A köszöntőt követően a vendégek megtekintették legfőbb nevezetességünket, az apátságot, majd délután szakmai tanácskozással, a IV. Cukrászkonferenciával folytatódott a program Hotel Szépalmán, amellyel a kezdetektől jó partneri kapcsolatot ápol a Pepe cukrászda és a Vincze család.Kelemen Gábor