A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Kupával és érmekkel tértek haza az Alföldről


Kecskeméten tették próbára tudásukat az MTTSZ Területi Klub Zirc versenyzői a nyár utolsó napjaiban. Valamennyien dobogót jelentő helyeken végeztek.


A pandémia a céltáblákra is bélyeget nyomott, több verseny elmaradt tavasszal, ezért a zirci lövészklub igyekszik minden lehetőséget megragadni, hogy formában tartsa sportlövőit.


Varjas József klubelnök ezért döntött úgy, hogy a távolság ellenére elviszi tanítványait Kecskemétre, ahol egyébként először járt versenyen az MTTSZ Területi Klub Zirc. – Nagyon kedves volt a fogadtatás, és a gyerekek jól érezték magukat – számolt be az eseményről a klubvezető-edző. A jó eredményekkel az alföldi városban sem maradtak adósak sportlövőink.


A testvérpár, Bittmann Teréz és Bittmann Zoltán két versenyszámban – légpuskában és légpisztolyban – is elindult, és meg is nyerték mindketten mindkettőt a korcsoportjukban. Csillag Gábor is ügyesen célzott, ő második helyen végzett légpuskában a serdülők között.

A zirci lövészklub elvitte jó hírét az Alföldre is, valamennyi résztvevő dobogós helyen végzett.

Balról: Bittmann Teréz, Csillag Gábor, Varjas József, Bittmann Zoltán (Fotó: MTTSZ Területi Klub Zirc)


Az eredményes felkészítés mellett Varjas József edző példát is mutatott, három versenyszámba is benevezett, s az éremkollekció mindhárom darabjából hazahozott egyet: a senior férfiak között standardpuskában első, légpisztolyban második, sportpisztolyban harmadik helyezést ért el. A négy kiváló egyéni teljesítménynek köszönhetően csapatban is dobogón végzett az MTTSZ Területi Klub Zirc, harmadik helyen zárták a kecskeméti lövészversenyt, amiért az érmek és oklevelek mellett egy kupát is átvehettek.


Kelemen Gábor