A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Kultúra, környezetvédelem, határon túli kapcsolatok


Kiemelkedően hasznos munkája, a város értékeinek növelése érdekében kifejtett tevékenységéért Zirc Város Elismerő Oklevelét vehette át az önkormányzattól Müllerné Wenczel Rita. A kitüntetés átadására Zirc város polgármesterének Újévi Fogadásán került sor.


Müllerné Wenczel Rita évtizedek óta aktív szereplője Zirc város kulturális életének, kezdeményezője civil együttműködéseknek, tevékeny részese a hagyományőrző programoknak. Egyik alapítója és vezetőségi tagja az 1996-ban alakult Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesületnek.

Müllerné Wenczel Rita a Zirc Város Elismerő Oklevele kitüntetéssel a Városházán


Jelentős szerepe van a Zirc finnországi testvérvárosával, Nivalával kialakult testvérvárosi és partneriskolai kapcsolatok ápolásában, a finn kultúra közvetítésében a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház programjain való rendszeres aktív részvételével, férjével együtt a Barátság Park folyamatos gondozásában és a Reguly-liget kialakításában, művészettörténeti előadások előkészítésében, kirándulások szervezésében. Aktív tagja az Erdélyi Baráti Kör Egyesületnek is, ezért munkásságán keresztül jelentős szerepe van városunknak az erdélyi Barót és a kárpátaljai Dercen településekkel kialakított testvérvárosi kapcsolatok ápolásában.


Kezdetektől egyik legnépszerűbb színjátszója, kreatív díszlet- és kellékmestere a 2015-ben megalakult Bakony Hangja Színjátszó Csoportnak. Népi gyűjteményének felhasználásával sikeres kiállítást rendezett Művelődési Házunk „Évszázadok kincsei Zircen” címmel. Mindezek mellett a különböző helyi és országos környezetvédő akciók aktív résztvevője.


„Személyisége szeretetreméltó, önzetlen. Példaértékű önkéntes munkája értékőrző, és értékteremtő városunk számára”

– hangzott el a méltatásában.


Zirc Város Elismerő Oklevelét Ottó Péter polgármester és Varga Zita, a kitüntetés odaítéléséről döntő Emberi Kapcsolatok Bizottság elnöke adta át Müllerné Wenczel Rita részére.


Szerk.: Kelemen Gábor