A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Közösen adtak vért a zirci középiskolák


Nem volt még példa arra Zircen, hogy a városban működő két középiskola diákjai közösen adjanak vért, felismerve az életet mentő segítségnyújtás fontosságát.


A Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete szervezett már külön véradást a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola és a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma részére, de most egyszerre várta a városunkban működő két középiskola diákjait a Művelődési Házban, szeptember 26-án. Akik jöttek is szép számmal, volt, akiben a szándék megvolt, de különböző egészségügyi okoknál fogva nem adhatott vért. A két iskolából összesen 19 véradót regisztráltak – lányok, fiúk egyaránt képviseltették magukat –, s pedagógus is példát mutatott a „csendes hősiességből”.


A két középiskola közös véradása, balról: Simon Daniella, Kern Armand, Tarcsay Beáta, Balázs Márton


Magyar Lászlóné területi vezető örömét fejezi ki, hogy ennyien eljöttek a két iskolából vért adni, az pedig külön öröm számára, hogy 11 új véradót regisztráltak ezen alkalommal. Közöttük volt Balázs Márton gimnazista diák is, akit a területi szervezet jelölni fog a Magyar Vöröskereszt ifjúsági elnöki posztjára. Ilyesmire korábban szintén nem volt példa, hogy a zirci terület részéről induljon valaki az elnökválasztáson, így hát szurkolunk a fiatalembernek!

Kelemen Gábor