A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Közös munkával segítenék a felzárkózást


A Zirci Közös Önkormányzati Hivatal biztosított helyet a Veszprém Megyei Felzárkózási Fórum soron következő Munkacsoport-ülésének.


A fórum résztvevőit Tanai Judit, a Veszprém Megyei Önkormányzati Hivatal felzárkózási referense köszöntötte, majd bemutatta a projektet, ismertette annak főbb célkitűzéseit.


A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltsége által megvalósítandó, „Megyei szintű felzárkózás-politikai együttműködések támogatása a helyi esélyegyenlőségi programokhoz kapcsolódóan” című projekt lehetőséget biztosít a Veszprém megyében is jelentkező társadalmi szegregáció problémáinak megoldására. A projekt megyei összefogással csökkenteni kívánja a társadalmi kirekesztettségben, szegénységben, mélyszegénységben élők számát, a szegénység újratermelődését. Lehetőséget biztosít a megyei szolgáltatási hiányok megállapítására, a sérülékeny, hátrányos helyzetű célcsoportokat érintő beavatkozások összehangolására.A Városházán megtartott fórum Zirc és térségének a nők, a gyermekek, idősek, szegénységben-mélyszegénységben élők, roma nemzetiségiek és a fogyatékkal élők, mint célcsoport problémáinak beazonosítását, igények, szükségletek és fejlesztések megfogalmazását, valamint intézkedési javaslatok kidolgozását jelölte ki témáként.


Mindez interaktív módon történt, a résztvevők csoportokba rendeződtek, majd ismertették a kollektív munkával felvázolt problémákat, és igyekeztek azokra megoldásokat is találni. A munkacsoport-ülésnek ezt a részét Ódor Attila konzorciumi munkatárs vezette le. A kérdések, válaszok, javaslatok elhangzását követően az eredmények közös értékelésére került sor.


Párbeszédet nyitottak a fórum résztvevői annak érdekében, hogy segítsék a célcsoportok felzárkózását


Kelemen Gábor