A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

A közös munka előreviszi a várost


A településfejlesztési koncepció készítésének közösségi tervezése utolsó fórumára október 8-án került sor. A fórumra szép számmal eljöttek a korábbi fórumok résztvevői és újakat is üdvözölhettünk.


A fórum célja a korábbi alkalommal megfogalmazott 10 cél elérésének érdekében intézkedések, cselekvések meghatározása volt. A 10 célt a szervezők 3 csoportra bontották az összetartozó témák mentén, és mindenki az őt érintő, érdeklő kérdésben tehette meg javaslatát, fogalmazhatta meg gondolatait. Majd a többi témához is volt lehetősége hozzátenni, kiegészíteni. Felkerültek a papírra a gazdaság, humán gazdaság, közszolgáltatások, humán erőforrások, települési környezet, térségi kapcsolatok, a kommunikáció és a marketing témákban megfogalmazott javaslatok, melyeket a résztvevők megvitattak. Egyes kérdésekben nézetkülönbségek is felszínre tudtak jönni.A fórum zárásaként megfogalmazódott a résztvevők soraiból, hogy a város fontos kérdéseiben igényelnének ugyanilyen egyeztető fórum, közösségi tervezés létrehozását.


– A település dolgaiban a demokrácia gyakorlásának fontos eszköze a közösségi tervezés, ha a település lakossága befogadó, a közös munka előre tudja vinni a várost, a város közösségét. Várjuk a településfejlesztési koncepció munkaanyagát, a településtervezéssel megbízott cég vezetője felajánlotta, hogy megbízásukon felül, hasonló fórum keretében ismertetik a tervet, amennyiben erre igény van – mondta el Várszegi Bernadett főépítészi referens, aki az önkormányzat részéről koordinálja a projektet.A szervezők megköszönik minden résztvevőnek a munkáját: – Nagyon jó volt együttdolgozni, a különböző nézőpontokat megismerni. Nagyon jó muníciót kaptak ez által a tervezők a településfejlesztési koncepció megalkotására!