A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Középpontban a család – Tartalmas évet zárt a Zirci Családháló.pont


Csoportunk másfél éve működik a „Minden, ami család!” mottó jegyében. Hivatalos megalakulásunk egy országos hálózat keretében 2019 februárjában, a Művelődési Házban tartott farsangi rendezvényünkön történt.Családokkal – családoknak szervezünk közös összejöveteleket, ahol minden korosztályt igyekszünk megszólítani.

Eddig rendeztünk már izgalmas családi akadályversenyt és Családhálós családi napok szabadtéri programokat a Pintér-hegyi játszótérnél, színes kézműves foglalkozásokat, farsangi mulatságot, és most decemberben egy hangulatos társasjáték napra vártunk kicsiket és nagyokat egyaránt. Szerveztünk tréningeket is, mint például a konfliktuskezelő, amit januártól újra folytatunk havi rendszerességgel.


A 2019 júliusi Családhálós családi nap – Fotó: Családháló.hu – Képszerkesztőség / Adrián Zoltán)


Saját programjaink mellett rendszeresen bekapcsolódunk a Művelődési Ház városi rendezvényeibe is: állandó közreműködők vagyunk például a Gyermeknapon, a Bakonyi Betyárnapokon és a Zirciek Adventje rendezvénysorozaton. Utóbbinál most „A mi házunk” Luca napi programjában kézműveskedtünk, estére elhoztuk süteményeinket a karácsonyi Szeretetasztalra, és Bor Klára előadóművész Meseutazó című zenés műsorát a színpadra.


A Családháló.pont kézműves foglalkozásai a Művelődési Házban – Kondoráné Lehel Ágota csoportvezető gyapjúangyalt készít a kislánnyal, odébb könyvkötészet, karácsonyi ajándékkészítés zajlik (Fotó és képaláírás: Zirc Városi Önkormányzat)


Közreműködünk a Ciszterci Apátság és Látogatóközpontja által szervezett adventi rendezvényeken, és a gyerekprogramok kapcsán együttműködünk a zirci Szent Bernát cserkészcsapattal is.A nem szabadtéri rendezvényeinket eleinte a Művelődési Házban tartottuk, majd szeptember végén sikerült saját helyiségbe költöznünk, és azóta a Rákóczi téren, az apátsági épület sarokbástyájában (volt ügyvédi iroda) tartjuk programjaink jó részét.


Színes rendezvényeinket a jövőben is hirdetjük a város lakói részére, és mindenkit szeretettel várunk rájuk. A családoknak, kisgyermekeknek szóló programjainkkal és együttműködéseinkkel – a tartalmas együttlét nyújtotta közös élményeken túl –


szeretnénk egy jól működő helyi családi közösséget kialakítani.


A Zirci Családháló.pont csoport áldott, békés, karácsonyt és szeretetteljes újévet kíván mindenkinek!


Kondoráné Lehel Ágota