A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Köszönet a munkáért és a gondoskodásért


A hatvanöt év feletti polgárokat köszöntötték Zircen az Idősek Világnapja alkalmából.


A rendezvénynek a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium ebédlője adott helyet, a vendégeket a szervező intézmény, a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB nevében Csaba Lilla műsorvezető köszöntötte.


Mint azt elmondta, az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. „Az Idősek napja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól. Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak kifejezését, hogy társadalmunknak ők is hasznos tagjai, és mindannyiunknak nagy szükségünk van rájuk. Szükségünk van mindarra a sok élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csakis ők rendelkeznek, és a türelemre, elfogadásra, ahogy tanítanak, nevelnek bennünket”.


Városunk idős polgárait dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője köszöntötte.

A mögöttünk hagyott nehéz időszak kapcsán a közösség, a társasági élet fontosságát hangsúlyozta, melyre újra lehetőség nyílt. Köszönetét fejezte ki az időseknek életük munkájáért, a gyermekek, unokák iránti gondoskodásukért, egy verset is tolmácsolva feléjük.

Dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselőjének köszöntője


Az anyagi elismerés fontosságát is kiemelte,

ezért beszámolt a közönséget is érintő kormányzati intézkedésekről, így például az egységesített nyolcvanezer forintos nyugdíjprémiumról, és arról, hogy fennmaradó gazdasági növekedés esetén jövő februártól a 13. havi nyugdíj nemcsak kétheti, hanem akár három- vagy négyheti juttatás is lehet az érintetteknek.


Az ünnepelteket Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművésznő és Pomlényi Péter énekművész örvendeztette meg „Színes csodák” című zenés-szórakoztató műsorával. A továbbiakban a talpalávalóról Nyári László és Viszt Tünde, avagy a Nyári duó gondoskodott.


Az előadópáros a közönséget is bevonta zenés-szórakoztató műsorába

Ottó Péter polgármester is köszöntötte városunk szépkorú polgárait


A rendezvény Zirc Városi Önkormányzat és az Emberi Erőforrás Minisztérium pályázati támogatásával valósult meg, ahhoz a közelmúltban városunkban vendégeskedő pohlheimi vöröskereszt és több helyi vállalkozás is hozzájárult, a lebonyolításban a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezetének önkéntesei működtek közre. A vacsora – mellyel a szervezők vendégül látták a szépkorú polgárokat – az önkormányzati konyhán készült.


Fotók: Horváth Norbert

Cikk: Kelemen Gábor