A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Köszönet az idősek iránti figyelemért, törődésért


„Idősbarát Polgármester” díjat adományozott a Nyugdíjasok „Életet az éveknek” Veszprém Megyei Egyesülete Ottó Péter, Zirc város polgármestere részére.


A díjátadásra az Idősek Világnapjának Veszprém megyei ünnepségén került sor az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kisfaludy termében. Az elismerő oklevelet Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke és Paulics István, a Nyugdíjasok „Életet az éveknek” Veszprém Megyei Egyesületének elnöke adta át Ottó Péter polgármester részére.

Paulics István gratulál az oklevél átadása után és köszöni meg Ottó Péter polgármester tevékenységét. Balról Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke (Fotó: Aleva István)

A városvezető méltatásában elhangzott,

meghatározó érdeme van abban, hogy Zircen kiemelt figyelemben részesülnek az idősek. Rendszeres résztvevője a nyugdíjasok ünnepségeinek és rendezvényeinek, jelenlétével megtiszteli a megyei szervezet programjait is.


Kiemelték azt is, hogy a város rendszeresen ad otthont sakk- és rejtvényfejtő versenyeknek, ezáltal a megyéből érkező idősek megtapasztalhatták a település részéről feléjük áramló figyelmet, törődést és szíves vendéglátást, és

Ottó Péter polgármesternek abban is érdeme van, hogy a nyugdíjasklubok egyházi kórusainak találkozója rangos eseménynek számít.


Az ünnepségen részt vett Pék László, a Zirc Városi Nyugdíjas Klub vezetője is, aki a klubtársai egyetértésével a javaslatot tette városunk vezetőjének „Idősbarát Polgármester” címmel történő elismerésére.


Kelemen Gábor