A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Könyvtárnyi irodalma van az eredményeinek

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Futóné Berki Katalin Hedvig, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola pedagógusa.


Futóné Berki Katalin Hedvig könyvtár-magyar szakos tanár 1988 óta dolgozik a Reguly Antal Általános Iskolában.


A zirci diákok már számos tudáspróbán bizonyítottak a felkészítése mellett:

előbb megszervezte a Bod Péter könyvtárhasználati verseny iskolai fordulóját, majd a legjobbakat elvitte a vármegyei fordulóra, ahol az egyik évben két korosztályban is az első helyen végeztek és országos negyedik hely is született.

Futóné Berki Katalin Hedvig a „Zirc Város Közoktatásáért” szakmai kitüntetéssel a Városházán

Más versenyek országos fordulóin is vitték az iskola jó hírét a diákok: szépkiejtésin különdíj, szavalóversenyen szintén különdíj és első helyezés, nyelvművelő tudáspróbán vármegyei második helyezés volt a legjobb eredmény. Több éven át indultak anyanyelvi csapatversenyeken is, ahol szintén második hellyel büszkélkedhetnek és helyesírási versenyen is sikerült már a dobogósok közé kerülni.


Szintén a felkészítésében rendszeresen szerepeltek a diákok körzeti szavalóversenyeken, meseíró- és mesemondó vetélkedőkön, pályázatokon, egyik tanítványának a műve el is hangzott a rádióadásban. Nemcsak felkészítő tanárként, hanem zsűritagként is kivette a részét rangos megmérettetésekből.


Délutánonként könyvtári foglalkozásokkal szorgalmazta a gyermekek olvasóvá válását és a tanórán kívüli időben is vállalta a tehetséges diákok gondozását. Két periódusban is volt az iskola munkaközösség-vezetője,

e kitüntető feladatot jelenleg is ellátja, szakmai irányítása kimagaslónak mondható.

Futóné Berki Katalin Hedvig pedagógus munkásságát Burján István iskolaigazgató méltatta

A közéletben is lehet rá számítani,

több alkalommal vett részt az önkormányzat által kiírt történetírói pályázat bíráló bizottságában. Az aktuális eseményekről rendszeresen tudósít az iskola honlapjára.


Több osztályfőnökséget is vállalt eddigi pályafutása során, és osztályairól mindig a lehető legjobban gondoskodott.

Elsősorban a közösségépítő hatásai miatt rendre a saját osztályával vállalja a műsorokat, mert vallja, hogy a fellépés izgalma nagyon erős összekovácsoló erővel bír.

Ennek jegyében rendszeresen működtek közre megemlékezéseken és sokszor ünnepeltek együtt a zirci polgárokkal.


Összeállította: Kelemen Gábor