A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

KOMPLEX TURISZTIKAI FEJLESZTÉS ZÁRULT ZIRCEN

Zirc Városi Önkormányzat 478,3 millió forint 100 %-os intenzitású támogatást nyert el a „Komplex turisztikai fejlesztés Zircen” című, TOP-1.2.1-15-VE1-2016-00032 azonosító számú projektben meghatározott célokra. A beruházások által, új turisztikai attrakciók fejlesztése, és turisztikai marketing révén nő a város vonzereje. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.


Zirc Városi Önkormányzat 2016-ban nyújtott be pályázatot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül „Komplex turisztikai fejlesztés Zircen” címmel.

A projekt célja az volt, hogy a város olyan új turisztikai vonzerőkkel gazdagodjon, melyek növelik az idelátogatók által eltölthető idő mennyiségét és minőségét.

A projekt legjelentősebb része a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház fejlesztése volt,

mely projektelem részeként az épületegyüttes belső részei és udvara megújult, átalakult, és új kiállításokat hoztunk létre a kornak megfelelő interaktív elemek felhasználásával. Emellett a vendégek magasabb fokú kiszolgálása érdekében kávézót létesítettünk.

A "Regulyversum - Mindent Regulyról" című tárlat 2022-ben az "Év Kiállítása" díjat nyerte el

Kijelölésre került egy aktív túrázásra alkalmas lovas-kerékpáros túraútvonal Zircen és környékén, mely összesen közel 30 km hosszúságban, mezőgazdasági és erdei utakon vezet.


A város turisztikai életének fontos részét képezik a rendezvények, ehhez kapcsolódóan, városi és civil programokra alapozva egy új mobil színpad és fedés, valamint a hozzá kapcsolódó hang- és fénytechnikai eszközök beszerzése is megvalósult.


A korábbi és mostani turisztikai beruházások hatására növekvő vendégszám, és a városközponti parkolóhelyek magas kihasználtságára alapozva új városközponti parkolót is létesítettünk.

Mindezek ismertté tétele érdekében átfogó marketing tevékenységet is megvalósítottunk, mely keretében többek között új turisztikai honlap (a https://turizmus.zirc.hu/ címen), nyomtatott tájékoztató anyagok, illetve ajándéktárgy minták is készültek.


A komplex projekt megvalósítása által olyan új attrakciók és kapcsolódó kiszolgáló infrastruktúra jött létre Zircen, mely fenntartható módon tudja növelni a város turisztikai látogatottságát.


A projektről bővebb információt a www.zirc-projektek.hu oldalon olvashatnak és a palyazat@zirc.hu e-mail címen is lehet érdeklődni.