A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Komplex fejlesztés történt a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben

A Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet 105,93 millió forint összegű és 100%-os intenzitású támogatást nyert el a járóbeteg szakellátás fejlesztését célzó, EFOP-2.2.19-17-2017-00034 azonosítószámú projekt megvalósítására a Széchenyi 2020 program keretében.

A Zirci Erzsébet Kórház 2007 óta nem folytat aktív fekvőbeteg-ellátási tevékenységet, így a járóbeteg-ellátás szerepe a korábbinál hangsúlyosabban jelenik meg. Emellett krónikus és rehabilitációs fekvőbeteg-ellátást és egynapos sebészetet is működtet.


2011-ben létesült az új járóbeteg-ellátó központ, melyben a térség, ellátási terület mintegy 21 ezer fős lakossága számára nyújt az intézmény járóbeteg és egynapos szakellátást.
A szolgáltatás színvonalának növelése valósulhat meg jelen projekt által,

melynek két fontos célja volt: egyrészről a 12 szakellátáshoz kapcsolódóan eszközök beszerzése, másrészről a járóbeteg szakellátó épületében az akadálymentesítés fokozása: lift korszerűsítése, irányító táblarendszer fejlesztése.

Többek között új ultrahang vizsgáló berendezés, szemészeti szakrendeléshez kapcsolódó professzionális vizsgáló eszközök, terápiás eszközök (fizioterápia és gyógytorna bővítéséhez), valamint sebészeti, fül-orr-gégészeti kis kézieszközök kerültek beszerzésre.


Az eszközök összértéke meghaladja a 98 millió forintot, az akadálymentesítésre további 2 millió forintot fordítottak.
A fejlesztések érintik az intézmény keretein belül működő szakellátásokat:

Szemészet, Nappali ellátás neurológia, Nappali ellátás reumatológia, Kardiológia, Neurológia, Sebészet, Fizikoterápia, Gyógytorna, Fül-orr-gégészet, Szülészet-nőgyógyászat, Urológia, Traumatológia.

A projekt 2023 szeptemberében zárult.


További információ Varga Gábor projektmenedzsertől kérhető a varga.gabor@zirckorhaz.hu elérhetőségen.