A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Komfortosabb úton, biztonságosabb közlekedés

A Zirc és Nagyesztergár között, illetve a két településen belül közlekedők már tapasztalhatják a móri összekötő út közel három kilométeres szakaszának előnyeit. Ez a beruházás is a részét képezte a megyénkben lezajló nagy volumenű útfejlesztéseknek.


A móri út 2,6 kilométeres szakaszának felújítása a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként, a „Közlekedésfejlesztés Veszprém megyében III.” című projekt keretén belül ment végbe.

A Nagyesztergár Zirc felőli településtáblájánál megtartott sajtóeseményen a megjelenteket Szirbek Tiborné, a házigazda település polgármestere köszöntötte.

Szirbek Tiborné, Nagyesztergár polgármesterének köszöntője. Mögötte balról Ottó Péter, Zirc város polgármestere, dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője és Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója

Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója a Terület- és Településfejlesztési Program keretében megvalósult Veszprém megyei útfelújításokról beszélt: Berhida, Sóly és Halimba után a móri út 2,6 kilométeres szakaszát sikerült most átadni, amely Zirctől, a 82-es főúttól indul és Nagyesztergáron az önkormányzati hivatal utáni kanyarnál ér véget.


Mint azt megtudhattuk, a kivitelezési munkálatok tavasz végén kezdődtek és október közepén fejeződtek be.

A teljes útszakaszon kétrétegű burkolat épült, Zirc belterületén két buszperon került felújításra, Nagyesztergár egy szakaszán teljes körű járdafejlesztés ment végbe, és forgalomtechnikai elemekkel újult meg az útszakasz.

Zirc irányából Nagyesztergár felé tart egy autós a megújult útszakaszon

Szirbek Tiborné, Nagyesztergár polgármestere köszönetet mondott a támogatónak és mindazoknak, akik hozzájárultak a beruházás megvalósításához. Örömét fejezte ki, hogy főutcájuk, a Radnóti utca nagy része is megújulhatott. A felújítás során tanúsított türelemért pedig köszönetét fejezte ki a helyi lakosoknak és az átutazóknak.


Hangsúlyozta, hogy településük átmenő forgalmú, ezért számukra nagyon fontos a jól járható, biztonságos út. Hozzátette,

a megújult útszakasszal a településkép is javult, mely a lakosságuk komfortérzetét is nagyban javítja. Könnyebbé vált a közeli munkahelyek és a zirci vásárlási lehetőségek megközelítése is.

Nagy átmenő forgalmat bonyolít le a Radnóti utca, melynek nagy része szintén felújításra került

Dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a „TOP” mindkét profilja, a terület- és a településfejlesztés is végbe ment e beruházás által, hiszen Zirc és Nagyesztergár belterületét, illetve a két település összekötő szakaszát is érintette a közel három kilométeres útfelújítás, amelynek bekerülési költsége meghaladta a 300 millió forintot.

Térségünk országgyűlési képviselője az elmúlt öt évben megvalósult útfejlesztésekről beszélt

Beszélt arról is, hogy

az elmúlt öt évben összességében közel háromszáz kilométer nagyságú útfejlesztést valósított meg a kormány Veszprém megyében, amely beruházások bekerülési költsége megközelíti a 21 milliárd forintot.

A fejlődés látható, ugyanakkor hozzátette, hogy nagyon sok útburkolat vár még felújításra, és bár a háborús infláció és az uniós szankciók nehézségeket okoznak, igyekeznek folytatni a fejlesztéseket.


Kelemen Gábor