A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Komfortosabb, biztonságosabb közlekedés


Lassan „kifogy a lábunk alól a talaj” a Széchenyi utcában, de hamarosan megújuló főúton és biztonságosabban közlekedhetünk.


A városunkban zajló fejlesztésekről Kaszás Béla városüzemeltetési osztályvezető tájékoztatott. A legnagyobb horderejű beruházást, közlekedésbiztonságot is javító komplex útfelújítást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi. Az olaszfalui bekötőtől a Monostor Cukrászdánál található zebráig tartanak a munkálatok. A főút felújításának van egy másik szakasza is Eplény és Gyulafirátót között.


A Széchenyi utca zebráit szűkítik, ezért a leállósávok rövidülnek a Városházánál lévő gyalogátkelőhelynél, hogy biztonságosabban kelhessünk át az úttesten. Az út minősége is javul, két réteg aszfaltot terítenek le, mellette többszáz méteren kiemelt szegély épül, új burkolatot kap a járda a Városházától a Rákóczi térig az Apátság felőli oldalon. A kivitelezőtől kapott információk szerint a munkálatok befejezési határideje szeptember 30., de a munkák jelentős része júliusig megvalósul.


Most egy kicsit nehézkesebb a közlekedés a Széchenyi utcában, de hamarosan új úton, járdán közlekedhetünk


Mindeközben zajlik továbbra is az E-ON beruházása, az áramszolgáltató közvilágítási kábeleket, kandelábereket és lámpákat cserél a 82-es főút mentén a Kossuth utcától egészen a Köztársaság utcáig, illetve a Rákóczi tér több pontján, valamint a Deák Ferenc utcában a főtértől a Zirc-Coop Zrt. irodájáig. Az új lámpatestekbe korszerűbb, de hagyományos, fémhalogén égők kerülnek.


Ezzel még nincs vége a fejlesztések sorának, az ivóvíz-gerincvezeték cseréjére is sor kerül a Damjanich utcától a Bakonybéli útig a Bakonykarszt Zrt. koordinálásában. Arról pedig már korábban beszámoltunk városunk honlapján, hogy buszöböl épül a Kossuth utcában, az orvosi rendelőnél. Ez utóbbi beruházást már önkormányzatunk végzi, és egy régi terv valósul meg ezzel, hiszen a helyi járat útvonal-módosításával megvalósulhat az összeköttetés az Egészségház és a Járóbeteg-szakrendelő között. A kivitelezési munkálatok az útfelújítás és a vízvezeték-csere függvényében kezdődnek meg, június végére várhatóan ez is elkészül.


Nem túlzás tehát azt állítani, hogy idén nyárra egy új 82-est kap a város.

Kelemen Gábor