A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Költségvetés és turisztikai pályázatok


Két rendkívüli ülést is tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. Napirendre került a költségvetés teljesítése és turisztikai pályázatokkal kapcsolatos döntések is születtek.


Módosította a képviselő-testület a Zirci Közös Önkormányzati Hivatal, ezzel együtt Zirc Városi Önkormányzat 2021. évi költségvetését. Az önkormányzati költségvetés főösszege 52 273 705 forinttal emelkedett,

így az 2 631 737 604 forintban rögzült.

Határozat formájában elfogadásra került a beszámoló a hivatal elmúlt évi gazdálkodásáról és az önkormányzat 2021. költségvetésének végrehajtásáról szóló rendeletet is jóváhagyták a döntéshozók.

A költségvetés teljesítéséről szóló rendeletet is elfogadta a képviselő-testület az egyik rendkívüli ülésen


Elindul a nyílt közbeszerzési eljárás a „Komplex turisztikai fejlesztés Zircen” projekt keretében az Alkotmány utcai rendezvénytérre tervezett mobilszínpad, illetve ahhoz kapcsolódóan a hang- és fénytechnikai eszközök beszerzésére.

A képviselő-testület jóváhagyta a közbeszerzési eljárás dokumentációját és az eljárást megindító felhívást.


Zirc történelmi értékeinek a bemutatására nyújt be pályázatot az önkormányzat a TOP-Plusz felhívás keretében.

A turisztikai célú fejlesztés a város két helyszínén valósulna meg: a Rákóczi tér apátság előtti térrészén, a volt vizesblokk helyén kerülne elhelyezésre a Bakonyi Pantheon, a másik pályázati célterület pedig a Királyi udvarház feltárása és láthatóvá tétele.

A tavalyi évben végzett talajszondás vizsgálat alapján meghatározott információk birtokában régészeti feltárást végez az önkormányzat a volt Királyi udvarház megismerhetővé, látogathatóvá tételének érdekében


A beérkezett javaslatok és a kapcsolódó jogszabályok új rendelkezéseire való tekintettel Zirc Város Helyi Esélyegyenlőségi Programjának (2018–2023) a felülvizsgálatára is sor került.


Kelemen Gábor