A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Koccintás a sporteredményekre


Ünnepélyes keretek között adták át a „Zirc Város Sportjáért” kitüntetéseket a Városházán.


„Nem csak az a nagy sportoló, aki nyerni tud, hanem az is, aki egy pofon után fel tud állni.”

Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok, többszörös Európa- és világbajnok magyar úszó gondolatával köszöntötték a vendégeket a házigazdák, miközben a falról archív fotók peregtek: eredményhirdetések, edzések, mérkőzések, pályafelújítások, csapatképek, dicsőséget hozó pillanatok.


Zirc Városi Önkormányzat az idei évben két sportoló és egy edző-klubvezető tevékenységét ismerte el.

Ezúttal a sportlövők vitték a prímet, Zirc város utánpótlás sportolója Vágenhoffer Dávid, Zirc város felnőtt sportolója Panyi Kinga lett a tavalyi esztendőre vonatkozóan. Mindketten az MTTSZ Területi Klub Zirc tagjai. Nagy Krisztián labdarúgó-edző, a Football Club Zirc Sportegyesület elnöke pedig eddigi munkásságának elismeréséért „Zirc Város Sportjáért” kitüntetésben részesült.


A díjazottak méltatásával kapcsolódó írásainkban foglalkozunk.


A díjakat Ottó Péter polgármester és Lingl Zoltán önkormányzati képviselő, a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság elnöke adta át. A műsorban közreműködtek a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola zeneiskolás diákjai: Palánkai Hanna Dóra, Palánkai Tünde, Sáfrány Cseperke Virág és Berkes Mihály fuvolajátéka emelte az ünnepség fényét. Felkészítő tanáruk Buzásné Rezsőfi Lívia. A sport-díjátadó városunk vezetőjének pohárköszöntőjével zárult.


Kelemen Gábor