A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Kívánságunkat a karácsony csodája teljesítheti

Felemelő karácsonyi műsort adott a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola a bazilikában. Pedagógusok és diákok közös dalcsokorral ajándékozták meg társaikat.


Megtöltötte a padsorokat a hallgatóság.

Az ünnepi díszekbe öltözött fenyő közelségében Nyáriné Nagy Angéla tanárnő, a program szervezője Nagy László gondolataival köszöntötte a diákokat és az intézmény minden dolgozóját. Majd csatlakozott a pedagógusok rögtönzött kórusához, akik az iskola Csemete Kórusával együtt nyitották meg az előadások sorát. Zongorán Géring Klára, gitáron Bohon Gabriella és Sas Attila kísérte az énekeseket.

Nyáriné Nagy Angéla tanárnő köszöntőjében hangsúlyozta ,hogy a karácsony ünnepe elvezet egymáshoz minket

A zenei betétek mellett egy alkalomhoz illő verscsokrot is kaphattunk a diákoktól.

Kovács-Szilvás Álmos Csaba és Katona Bálint egyénileg, a további közreműködő diákok – Pucsek Zoé, Sági Anna, Csutak Petra, Regenye Réka, Szaller Sára, Germán Dávid, Szecsődi Eszter, Egervölgyi Máté, Szabó Dorka, Borsos Levente, Kocsis Bendegúz, Huss Noah, Vajda Gergő, Mohay Márk, Jakab Dusán és Szolga Bence – pedig négyfős csapatokat alkotva tolmácsolták az ünneplő közösség felé irodalmunk karácsonyi gyöngyszemeit.

Bensőséges előadást hallhattunk Katona Bálinttól, aki Ady Endre Karácsony című versét szavalta

Az általános iskola Csemete Kórusa énekel

A tanár-diák közös dalok mellett hallhattuk külön a Csemete Kórust és a rögtönzött tanári kart is. Idővel az ötödik osztályosok is bekapcsolódtak az együttes éneklésbe. Ezenkívül „a dalnok csemeték” és a Zirci Városi Vegyeskórusból is ismert G. Noé Judit összjátéka emelte az ünnep fényét.

Az utolsó dalokban a felső tagozat több osztályából képviseltették magukat a gyerekek: a Jingle bells angol és magyar változata után a Karácsonyi álom című dallal zárult az ünnepi műsor.

A pedagógusok és a diákok az együtt éneklés örömével ajándékozták meg a hallgatóságot

„Ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon, hanem a szívekben legyen karácsony”

– Szilágyi Domokos soraival kívánt mindenkinek békés, boldog ünnepeket Nyáriné Nagy Angéla tanárnő.

Burján István iskolaigazgató ünnepi köszöntője

Burján István, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola igazgatója köszönetét fejezte ki az ünnepi műsorért kollégáinak és diákjainak. Azt kívánta, hogy mindenkinek teljesüljön az a kívánsága, amit a karácsonyfa alatt szeretne látni. Lehet ez egy nagy csomag is, de ajándék lehet a család együttléte is. Aki ezt tudja teljesíteni, az a csoda, a karácsony csodája.

Ez a csoda azonban nem a dobozokban, hanem a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő jókívánságokban rejlik, szerető érzésből érkezik, és ez adhat erőt nekünk a következő 365 napban.

Ezen gondolatok jegyében kívánt mindenkinek boldog, békés, meghitt karácsonyt és egy még boldogabb új esztendőt.


Kelemen Gábor