A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Kitűnően vizsgázott a zirci kórház kollektívája


Kitüntetéseket és jutalmakat is átadtak a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet Semmelweis-napi ünnepségén. A kollektíva kitűnően helytállt a nehézségek ellenére.


A vendégeket Sztrida Renáta, a házigazda intézmény titkárságvezetője köszöntötte.


– Nem akármilyen két év áll mögöttünk, hiszen a koronavírus-világjárvány határozta meg a mindennapjainkat – tekintett vissza az elmúlt időszakra ünnepi beszédében dr. Vermes Tamás, a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatója. Dolgozóik kirendelésére, az intézményen belüli korlátozásokra volt szükség, s többször küzdöttek COVID-fertőzéssel. Mindemellett az egészségpolitikában történt jelentős változások is kihívás elé állították a kórházat. A főigazgató hangsúlyozta, hogy

minden nehézség ellenére kitűnően vizsgázott az intézmény teljes kollektívája, szakmailag és emberileg egyaránt példaértékűen és ragyogóan kezelték a helyzetet, amiért elismerését fejezte a munkatársaknak és a külső segítőknek is.

Dr. Vermes Tamás főigazgató ünnepi beszéde a zirci kórház Semmelweis-napi ünnepségén


Szó esett arról is, hogy megszűnt az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az egészségügy átkerült a Belügyminisztérium fennhatósága alá és új államtitkár került kinevezésre dr. Takács Péter személyében. Az intézmény vezetője kiemelte, hogy kormányzati előnyt élvez az önálló kistérségi járóbeteg-központoknak a járóbeteg-központtá való átalakítása, a lakosság közeli, rövid aktív idejű ellátás, a tartós, hosszú ápolásra való készülés, és a zirci kórház szerencsés helyzetben van, hiszen 2007 óta ezzel a profillal működik, igen eredményesen.


Az intézmény gazdálkodását is értékelte dr. Vermes Tamás: fix finanszírozással, bevétellel dolgoznak, az áremelkedés és az infláció viszont sújtotta a kórházat. Ennek ellenére a likviditásuk megmaradt, kisebb adósságállománnyal küzdenek, ami eddig szokatlan volt, de mindez a működésüket nem befolyásolja. Taps követte a bejelentést, hogy a húszezer forintos Semmelweis-napi jutalmat az idei évben is megkapja a kórház minden dolgozója.


Mit üzen nekünk Semmelweis Ignác munkássága?

– tette fel a kérdést, majd meg is válaszolta azt: ha tudatosan, pragmatikusan figyeljük a környező világot, a saját munkánkat megfelelően értékelve és visszacsatolva végezzük, akkor azzal folyamatos, tartós, jó eredményt lehet elérni. Ehhez kérte a kollektíva együttműködését, és még egyszer köszönetét fejezte ki irányukba az elmúlt másfél-két évben mutatott példaértékű, odaadó és becsületes munkáért.

Dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője és Ottó Péter polgármester is részt vett az ünnepségen

Az ünnepi gondolatokat követően jutalmak és kitüntetések átadására, kinevezésekre került sor.

Kiemelkedő tevékenységéért Semmelweis-napi jutalmat vehetett át Kis Lászlóné ápoló, Hermann Gabriella asszisztens, Triebl-Horváth Fanni anyaggazdálkodó, Sztrida Renáta titkárságvezető, Kovácsné Böőr Edina gyógytornász, valamint a Krónikus Belgyógyászati Osztály Kollektívája. Kiemelkedő és példaértékű munkájáért igazgatói dicséretben részesült Kovács Pálné szakács, Zrínyi József ápoló, Kuzman Ágnes vezető asszisztens, ápolási igazgató-helyettes, Hajas Zoltánné takarító és Révészné Weinper Éva ápolási asszisztens.


A díjakat Valler Ilona ápolási igazgató, dr. Vermes Tamás főigazgató és dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője adta át.

Dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője gratulál Kis Lászlóné ápolónak

A Krónikus Belgyógyászati Osztály kollektívája is Semmelweis-napi jutalomban részesült


Osztályvezetővé nevezték ki dr. Nagy Márta főorvosnőt, főnővéri kinevezésben részesült Hérics Anita diplomás ápoló. A Zirc Kórház Egészségügyi Szakdolgozója címet a kollektíva szavazatai alapján Horváth Mária főnővér érdemelte ki, aki két nappal korábban a „Zirc Egészségügyéért” önkormányzati kitüntetést is átvehette a városi Semmelweis-napi ünnepségen. A „Zirc Kórházért” emlékéremmel tüntették ki dr. Horváth Sándor osztályvezető főorvost, akinek a méltatását kapcsolódó írásunkban olvashatják. Köszöntötték továbbá Cserkész Ferencné ápolót, aki a járványhelyzetben történő helytállásáért az Országos Kórházi Főigazgatóság és a Magyar Ápolási Igazgatók Egyesületének elismerését vehette át májusban.

Dr. Vermes Tamás főigazgató köszönti az országos elismerésben részesülő Cserkész Ferencné ápolót

Sztrida Renáta titkárságvezető bejelenti, hogy az év szakdolgozója címet Horváth Mária főnővér (jobbról) érdemelte ki

Dr. Horváth Sándor osztályvezető főorvos köszönetnyilvánítása az emlékérem átvételét követően

Az ünnepség fényét a Veszprémi Petőfi Színház művészei emelték, zenés-irodalmi műsorral ajándékozták meg a közönséget, az ünnepelt egészségügyi dolgozókat.

Hirschl Laura és Keller Márton a talpalávalóról, Oberfrank Pál színházigazgató a humorról gondoskodott.

A Veszprémi Petőfi Színház művészei ezúttal is fergeteges előadással szórakoztatták a kórház dolgozóit

Dr. Kovács Zoltán, Zirc térségének országgyűlési képviselője gratulált az elismerésben részesülőknek, és minden egészségügyi dolgozónak köszönetet mondott az elmúlt időszakban történő helytállásáért.


Farkas Mária Anna, a megyei irányító intézmény gazdasági igazgatója pohárköszöntőjében szintén köszönetét fejezte ki az ünnepeltek irányába a szakmai munkájukért.

Jó egészséget, további szakmai sikereket kívánt az elkövetkezendő időszakra.

„Egészségünkre!” – a zirci kórház dolgozói koccintanak Semmelweis-nap alkalmából


Kelemen Gábor