A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Kipingálta a belvárost, a zirci rendőrök elfogtákRongálás miatt indult eljárás egy 26 éves zirci férfi ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.


Mint arról korábban hírt adtunk városunk honlapján, január 15-én sajnálatos vandál cselekmény történt Zirc városában, a Rákóczi tér több pontján falfirkák jelentek meg.

A Rákóczi téri pergola betonlábazatát piros festékkel mázolta össze az elkövető, és a városközpont más helyein is elkövetett hasonló rongálásokat (Fotó: Önkormányzati Archívum, Lingl Zoltán)

A zirci rendőrőrs munkatársai a széleskörű adatgyűjtés eredményeként még a bejelentés napján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy 26 éves helyi lakost. A férfit otthonában elfogták, előállították, majd rongálás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A rongáló a terhére rótt cselekményeket elismerte, és további helyszíneket is megmutatott, ahol nem sokkal korábban graffitiket festett. A rajzokkal összesen százezer forint kárt okozott

– írja közleményében a Veszprémi Rendőrkapitányság.


A zirci férfival szemben folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.


Kelemen Gábor