A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Kinyitották az üvegbe zárt egészséget

A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde az idei évben is megrendezte Egészségnapját, ezúttal a dzsemek, lekvárok, befőttek világa köré építve.


– Immár hagyománnyá vált intézményünkben az Egészségnap megszervezése – mondta el érdeklődésünkre Vajcsné Győri Éva, aki szervezőtársával, Rádics Valternével együtt kínálta az egészséges finomságokat az ízlésesen megterített asztalok mögött.


A program célját illetően hangsúlyozta,

szeretnék a kijelölt tematika mentén a különféle gyümölcsökből készült befőttekkel, dzsemekkel és lekvárokkal megismertetni a gyermekeket és tudatosítani bennük, hogy ezek az egészséges táplálkozás nélkülözhetetlen alkotói.

A rendezvény megvalósításához kérték a szülők segítségét is, akik saját készítésű lekvárokkal, dzsemekkel, befőttekkel tették még színesebbé az intézmény Egészségnapját.

Sokféle finomság közül lehetett választani – a szülők is aktívan hozzájárultak a kínálathoz

Nemcsak a gyerekeket, hanem szüleiket, nagyszüleiket is szeretettel várták.

Táblácskák jelölték a széles termékkínálat alkotóelemeinek neveit, egy polcon bontatlan, dekoratív csomagolású lekvárok sorakoztak, akár mások is kedvet kaphattak a készítésükhöz. Nagy volt a sürgés-forgás, a folyamatosan cserélődő vendégek által fogytak a kis műanyagvillák a tálcákról, ürültek a télire eltett, apróra szelt gyümölcsöket rejtő poharak.

A pult mögött Vajcsné Győri Éva és Rádics Valterné óvodapedagógusok, az idei program szervezői

A zirci óvoda nemcsak ezt a másfél órát áldozza fel az egészséges életmód jegyében. Vajcsné Győri Évától megtudhattuk, hogy

hetente tartanak a csoportjaikban gyümölcsnapot, melyhez az intézményi készlet mellett szintén hozzájárulnak a szülők.

Emellett nagy hangsúlyt fektetnek a rendszeres mozgásra, kirándulásokat szerveznek, sétálnak a friss levegőn, használják az udvari játékokat és természetesen a néhány évvel ezelőtt átadott tornaterem is nagyban szolgálja a gyermekek egészséges nevelését.


Kelemen Gábor