A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Kiemelkedő teljesítményével a bajtárs csapat építőköve

A város érdekében kifejtett, példamutató munkája elismeréseként az önkormányzat a „2022. év Zirc Város Mentőse” díjat adományozta Nagy István részére.


A kitüntetés átadására Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének áprilisi, munkaterv szerinti ülésén került sor.

Az elismerésben részesülő személyt Varga Zita, a díj odaítéléséről döntő Emberi Kapcsolatok Bizottság elnöke méltatta, majd Ottó Péter polgármesterrel együtt átadta az oklevelet.

Nagy István a „2022. év Zirc Város Mentőse” elismerő oklevéllel a Városházán, a kitüntetés átadását követően

„Felnőttkorba lép azalatt az idő alatt egy gyermek, amióta Nagy István bajtárs az emberi életek megmentésére siet. 2005. április 1-jén kezdte pályafutását az Országos Mentőszolgálat Zirci Mentőállomásán, mentőápolói beosztásban” – kezdték a méltatását a kitüntetett mentősnek.


Hangsúlyozták, hogy

az elmúlt tizennyolc esztendőben számtalan embert próbáló helyzetben mutatta meg, hogy számára az életmentés az igazi hivatás, ami megannyi egyéni teljesítményből építkezik. Bátran kijelenthető, hogy a zirci sürgősségi csapatmunka egyik biztos pontja, támasza és egyben építőköve az ő hosszú évek óta tartó kiemelkedő teljesítménye, hivatás iránti alázata, szeretete.


„Tudjuk, hogy a legdrágább érték az emberi élet, ezért is felbecsülhetetlen az a munka, amely mellett elkötelezte magát csaknem két évtizeddel ezelőtt. Tudása legjavát adva, azóta is hűségesen kitart a számtalan kihívással járó, felelősségteljes mentőápolói tevékenység mellett.”


Azt is kiemelték, hogy széleskörű ismeretekkel is rendelkezik, aki a példaértékű elméleti és gyakorlati tudását felhasználva a feladatait minden esetben rendkívüli odafigyeléssel, a minőségre való törekvéssel, hatékonyan, precízen és nem utolsósorban eredményesen oldja meg.


A betegekkel, hozzátartozókkal, kollégákkal való kapcsolatnak, kommunikációnak is jelentős szerepe van a sürgősségi ellátásban, és Nagy István az emberségét ezen a téren is megmutatja.


„Az egész bajtársi közösség elé bátran lehet példaként állítani a személyét és a hivatástudatát”

– e gondolatok mentén adták át az elismerést a mentős bajtársnak.

Varga Zita bizottsági elnök gratulál Nagy Istvánnak. Az elismerő oklevelet Ottó Péter polgármester adta át


Összeállította: Kelemen Gábor