A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Kezdődik a közlekedési fejlesztés, változik a forgalmi rend


ÉRTESÍTÉS FORGALMI REND VÁLTOZÁSÁRÓL


Zirc Városi Önkormányzat értesíti az érintetteket, hogy május végén megkezdi a „Zirc, Alkotmány utca közlekedésbiztonsági célú átalakítása” elnevezésű projekt megvalósítását a STRABAG Építő Kft. kivitelezésében. A munkálatok előreláthatólag őszig tartanak. Megtörténik többek között az Alkotmány utca csapadékvíz elvezető rendszerének korszerűsítése, parkoló épül a Cukrászdával szemben, autóbuszöböl kerül kialakításra, megvalósul két gyalogátkelőhely kiépítése, valamint a 82.sz főútra történő kihajtást segítő új közlekedési sáv is megépítésre kerül.


A munkálatok során – várhatóan május 28-tól - szükségessé válik a városközpont forgalmi rendjének a kivitelezés idejére történő ideiglenes megváltoztatása, az alábbiak szerint:


1. Az Alkotmány utca felső szakasza a 82-es sz. főúttól kezdődően egyirányúvá válik, a kivitelezés üteme szerint szakaszosan egy forgalmi sávra szűkülve. (A területen lévő üzletek és vállalkozások áruszállítási és kommunális forgalma folyamatosan biztosításra kerül).


2. Az Erdőkalja lakótelepről valamint az Alkotmány utca irányából a városközpont, illetve Győr és Veszprém felé történő járművel való közlekedés - a szintén egyirányúsításra kerülő - Zrínyi utcán keresztül a Deák Ferenc utca, valamint a térképen jelölt egyéb irányokban lehetséges. (A Zrínyi utca az Üdülő utca felől lesz egyirányú, a Deák Ferenc utca felől behajtani tilos. Valamint ezen útszakasz mindkét oldalán megállni tilos tábla kerül kihelyezésre.)


Kérjük a kivitelezés ideje alatti türelmüket, megértésüket és támogató hozzáállásukat!


Zirc Városi Önkormányzat nevében, köszönettel:


Ottó Péter

polgármester