A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

A kezdő csapat tagja mindig a megoldást keresi

Kimagasló szakmai teljesítményének elismeréseként a „Zirc Egészségügyéért” kitüntetést adományozta az önkormányzat Szemmelveisz Orsolya részére.


Szemmelveisz Orsolya a Kállai Éva Egészségügyi Szakiskolában végzett 1981-ben. A következő évben megszerezte a felnőtt szakápolói képesítést. Ezt követően néhány évig a zirci sebészeti osztályon dolgozott, majd, amikor 1989 januárjában olaszfalui telephellyel elindult a Zirci Mentálhigiénés szakrendelő és gondozó, a kezdő csapat tagja volt.


A pszichiátriai szakosító képzőt – Zircről Dobára járva – 1994-ben végezte el, pszichiátriai ápolói és szakgondozói szakképesítést szerezve.

Azóta is – most már nyugdíjasként – hűséges a szakmájához és a munkahelyéhez.

Szemmelveisz Orsolya a „Zirc Egészségügyéért” szakmai kitüntetéssel a Városházán

Napi munkája mellett folyamatosan tanul, továbbképzésekre jár, minden lehetőséget megragadva képezi magát.

Nyomon követi, elsajátítja és alkalmazza a pszichiátriai betegek gondozási tevékenységével kapcsolatos új ismereteket, fontos számára, hogy megismerje az egyre korszerűbb gyógyszeres terápiás lehetőségeket.


Önállóan végzett gondozási munkájában a páciensekkel és hozzátartozóikkal is nagyon jó kapcsolatot alakított ki. Köszönheti ezt közvetlen, derűs, de ugyanakkor határozott stílusának, jó humorának és szervezőkészségének. Közvetlenségét, szókimondóságát, nyitottságát szeretik az emberek, bizalommal fordulnak hozzá a kényes helyzetekben is. A városban szinte mindenki ismeri őt és ő is ismer mindenkit.


Tudása minden tekintetben alapos, korszerű. Adminisztrációban is precíz. Tapasztalt, megbízható munkatársa az orvosnak.


Aktív résztvevője volt a zirci önkéntes egészségügyi szociális és karitatív szerveződéseknek, jótékonysági akcióknak és közösségi programoknak. Szívesen szervez kirándulásokat.

Szemmelveisz Orsolya a kitüntetést átadók körében a méltatását hallgatja

Szoros és jó kapcsolatot tart a Segítő Kezek Házával, az Idősek Nappali Ellátásával, a családsegítő és gyermekvédelmi rendszer munkatársaival, a gyógyszertárakkal és az idősek otthonával. Az alapellátásban vagy a kórházban dolgozók is bármikor hívhatják, hogy együttesen egyengessék közös betegeik sorsát.


Mindig lehet rá számítani, olyan ember, aki minden tettével a megoldást keresi és a betegek érdekeit szolgálja.


Összeállította: Kelemen Gábor