A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Kettős elismerésben részesült önkormányzatunk


Az Innovációs és Technológiai Minisztériumban december 16-án került megrendezésre az Európai Mobilitási Hét záró rendezvénye, melyre önkormányzatunk is meghívást kapott.Dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár díjakat és okleveleket adott át az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap legkiválóbb önkormányzatainak és a programszervezőknek. Az államtitkár köszöntő beszédében elmondta, hogy idén minden korábbinál több, 292 hazai helyhatóság csatlakozott Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányához. Felhívta a figyelmet a klímavédelem fontosságára.


Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap célja, hogy az önkormányzatokat fenntartható közlekedési intézkedések bevezetésére ösztönözze, az embereket pedig arra, hogy az autó helyett a kerékpározást, a gyaloglást vagy a közösségi közlekedési eszközöket válasszák. Magyarország 18. alkalommal kapcsolódott be a nemzetközi programsorozatba.

Hazánk 2019-ben az 50 résztvevő ország között ismét a harmadik helyen végzett.

Az Európai Mobilitási Hét zirci programja Bringás reggelivel vette kezdetét, sokan érkeztek kerékpárral az óvoda autóktól lezárt parkolójába (Fotó: archív)


A rendezvénysorozat nemzeti koordinátora, az Innovációs és Technológiai Minisztérium az elmúlt öt évben több mint négyszeresére emelte a keretösszeget, így idén 180 millió forinttal támogatta a helyi programokat. E forrásból a települések élmény- és tudásalapú rendezvényeket, környezettudatos szemléletformáló versenyeket és vetélkedőket szerveztek.


Az idei eseménysorozat záró rendezvényén legjobb szervező díjat 14 település kapott. További harmincnégy települési önkormányzat példaértékű hozzájárulását oklevéllel, a tíz legszorgosabb helyi szervező kimagasló teljesítményét díjakkal ismerték el. Ez utóbbi két kategóriában Zirc Városi Önkormányzat egyaránt érdekelt volt, díjat, illetve oklevelet vehetett át.


Önkormányzatunk ezúton is köszönetet fejezi ki a programok lebonyolításában közreműködő önkénteseknek, a támogatóknak, az együttműködő partnereknek és a résztvevőknek is, hiszen valamennyien hozzájárultak a minisztériumi elismeréshez.

Az oklevelet Detre Anita társszervező, Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Emberi Kapcsolatok Bizottságának tagja vette át dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkártól (Fotó: ITM)


A rendezvényen lehetőség volt megismerni a legsikeresebb önkormányzatok programjait. Kötetlen beszélgetés keretén belül pedig a résztvevők tapasztalatokat, ötleteket adhattak át egymásnak,

melyből minden szervező profitálhat a következő évi programok megszervezésénél.

Zirc Városi Önkormányzat