A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Kétszer is a legjobbak között a zirci apartman


Szépen kezdődött az idei esztendő a zirci Kinga Apartman számára, hiszen az Év Szállása versenyen második helyezést értek el Non-hotel kategóriában. Már nem ez volt az első elismerésük, 2018-ban a legjobb szálláshelynek kiáltották ki a vendégek.


A legnagyobb magyar szállásközvetítő cég 2020-ban nyolcadik alkalommal rendezte meg az Év Szállása versenyt, melynek eredményhirdetését a járványhelyzet miatt online tartották. A Lóczy Lajos utcában található Kinga Apartman már másodszor szerepelt a díjazottak között.


– Apartmanunk az úgynevezett Ikertelepen található, hiszen férjem édesapja bányász volt, ők vették a házat 1955 körül. Házasságkötésünk után a meglévő épülethez hozzáépítettünk, így együtt éltünk a szülőkkel a halálukig. Miután a gyerekeink „kirepültek a családi fészekből”, nagy lett a ház, ekkor merült fel a szálláshely ötlete. Kialakítottunk két apartmant, majd a múlt évben egy harmadikat. 2018 januárjában fogadtuk az első vendéget – meséli az előzményeket és az indulást Holczer Lászlóné Ica, aki férjével közösen üzemelteti az apartmant. Két gyermekkel és négy unokával büszkélkedhetnek, valamennyien Zircen élnek.

Holczer Lászlóné az Év Szállása versenyeken kiérdemelt minőségi díjakkal az apartmanjuk előtt


Ica minőségellenőrként dolgozik egy zirci gyárban, férje egyéni vállalkozó. Továbbra is a családi házban élnek, ami nagyban megkönnyíti számukra a vendégfogadást. Már az ország minden részéről felkeresik az egykori bányászlakótelepen indított turisztikai szolgáltatást, sőt előfordult, hogy külföldi vendégek – közöttük csehek, szlovákok, németek – is a Kinga Apartmant választották pihenésként. – Azért szeretnek jönni hozzánk, mert egy csendes kis utcában van az apartman, amihez mégis minden közel van, legyen szó boltról, cukrászdáról, pizzériáról, étteremről, amit bizalommal ajánlunk is nekik. Nagyon népszerű manapság a Bakonyban nyaralni, kirándulni. Vannak visszatérő vendégeink, hiszen a környezetük – a szomszédok, utcabeliek – is szívesen fogadják őket – mondja örömmel Holczer Lászlóné.


Az apartmant folyamatosan fejlesztik, most éppen egy szauna kialakításán dolgoznak. A tavalyi évben ugyanis sikerült beszerezniük egy jakuzzit, amit vendégeik előszeretettel használnak, hogy kipihenjék a hosszú túra fáradalmait. Az üzemeltetők minden igyekezetükkel azon vannak, hogy nyugodt környezetet és kellemes, tiszta szállást biztosítsanak a turisták számára. A vendégeknek lehetőségük van szalonnasütésre, grillezésre vagy éppen egy kis kerti pihenésre. Volt, aki a frissen nyírt fű illatában is meglelte az örömét.


Nem akármilyen teljesítmény, hogy a Kinga Apartman már az indulás évében elnyerte az Év Szállása Minőségi Díjat a vendégek szavazatai alapján.

A nívós elismerést Budapesten, egy színvonalas műsor keretében vehették át, ahol találkozhattak a versenyt kiíró legnagyobb szállásközvetítő cég vezetőivel is. – Az már szinte hihetetlen volt, hogy 2020-ban nyertünk egy második helyezést is, szintén a vendégek szavazatai alapján. A díjat a járványhelyzet miatt személyesen nem lehetett átvenni, de így is nagyon örülünk neki. Azért nagy elismerés ez, mert az ország összes panziója, apartmanja, vendégháza közül választottak ki minket.


Holczer Lászlóné úgy látja, az elnyert díjak is befolyásolják a vendégek választását, hiszen egyre nagyobb az érdeklődés a szálláshely iránt. Persze nem elsősorban a falon is látható, szépen bekeretezett oklevél miatt fogják felkeresni a Kinga Apartmant, hanem azért, ami miatt az elismerő oklevél a fővárosból – immár másodszor – a Lóczy Lajos utcába került.


Kelemen Gábor