A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Két zirci bronzérem az országos döntőben


Szépen helytálltak a Lövész Klub Zirc Egyesület fiataljai a sportlövő diákolimpia országos döntőjében, melynek Gyöngyös volt a házigazdája. Az általános iskolás lányok csapatban, Vintze Regina, a III. Béla Gimnázium diákja egyéniben bronzérmet szerzett.


Sportlövőink a zirci helyszínnel megrendezésre kerülő megyei diákolimpiáról iskolázták be magukat a legjobbak közé, a Lövész Klub Zirc Egyesület felkészítésében iskolájuk színeit képviselték.

A legjobb eredmény nyíltirányzékú légpuska húszlövéses számban született, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Szöllőskei Hanga, Kalocsa Rebeka, Paró Blanka összetételű csapata a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A képen jobbról a zirci általános iskola bronzérmes csapata Varjas József felkészítésében (Fotó: Paró Norbert)


A zirci lövészklubban tagságát továbbra is megtartó, de szárnyait már a Komáromi VSE színeiben bontogató Vintze Regina, a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákja zártirányzékú légpuska negyvenlövéses számban szintén harmadik helyen végzett, ezzel egyéniben a legjobb eredményt érte el a zirci versenyzők közül.

Vintze Regina (jobbról) a zirci gimnáziumot képviselte és hozta megszokott jó formáját (Fotó: Vintze Csaba)

Varjas József klubelnök elégedett a tanítványai teljesítményével, értékelésében kiemelte, hogy

az ifjú csapat országos szinten is megállta a helyét.

Versenyzőik szinte kivétel nélkül a mezőny első felében végeztek korcsoportjukban, illetve kategóriájukban, voltak, akik a legjobb tíz célzó között voltak a gyöngyösi megmérettetésen. Nyíltirányzékú légpuska húszlövéses számban a bronzérmet szerzett csapat tagjain kívül Dömsödi Renáta, Bittmann Zoltán, Pap Richárd, Tátrai Zsombor, légpisztoly húszlövéses számban Menyhárt Réka és Jakab Márton képviselte iskoláját és a zirci lövészklubot a diákolimpia országos döntőjében.


Kelemen Gábor