A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Két sportpark is létesül Zircen


Megérkezett az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárának támogató döntéséről szóló levél, melyben a másik sportpark megépítésére is támogatást ítéltek meg Zirc Városi Önkormányzat részére.


Korábban már hírt adtunk arról, hogy önkormányzatunk pályázatát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium befogadta, aminek köszönhetően egy „D” típusú sportpark kerül elhelyezésre az Alkotmány utcai sporttelep területén. Erre vonatkozóan a megállapodások megkötésre kerültek, a kivitelezés a támogató tájékoztatása szerint hamarosan megkezdődik.


Azonban nem egy, hanem két sportpark kialakítását célozta meg önkormányzatunk, s a másik pályázat is kedvező elbírálásban részesült. A képviselő-testület rendkívüli ülésen döntött, hogy a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében megítélt sportpark létesítését elfogadja, tervezett helyszínnek pedig a Cigánydombi játszótér területét jelölte ki. Ide egy mérettel kisebb, „C” típusú sportpark kerülhet elhelyezésre, amely kilencven négyzetméteren nyolc kondicionáló eszközt – húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz, bordásfal, hasizom-erősítés, hátizom-erősítés, lépcsőzés, függeszkedés – jelent. Amennyiben a beruházónak nem felel meg a tervezett helyszín, más önkormányzati terület kerül kijelölésre.


A képen egy „D” típusú sportpark látható, hasonló kerül hamarosan elhelyezésre a sporttelep területén (Fotó: Internet)


A rendkívüli ülésen a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola pályázati úton megvalósuló épületenergetikai fejlesztésével kapcsolatos döntés is született. A képviselő-testület arról is határozott, hogy pályázatot nyújt be rendkívüli önkormányzati támogatás igénybevételére, amely kedvező elbírálás esetén a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság feladatellátásához jelentene többletforrást.

Kelemen Gábor