A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Két sportággal ötvözött nemes versengés


Hetedik alkalommal rendezte meg Zirc Városi Önkormányzat a ZIRCATLON, korábbi nevén „Zirci Duatlon” versenyt az Európai Mobilitási Hétre szervezett programsorozat keretében.


Az időjárási körülmények miatt tavaly elmaradt a verseny, így két év után, új név alatt vághattak neki a távoknak a versenyzők, akik között zirciek és vidékiek egyaránt voltak. A 67 egyéni induló mellett öt váltócsapat is benevezett a versenyre. A futós-kerékpáros versengés ezúttal is remek hangulatban zajlott le, melyhez az időjárás is méltó partnernek bizonyult.


„Mozgassuk meg a várost!” – idézte Ottó Péter polgármester az Európai Mobilitási Hétre szervezett zirci programok szlogenjét a rendezvény megnyitóján. Hozzátette, népszerű rendezvényeket sikerült megvalósítani, és elérte a programsorozat a célját. A Zircatlon a fináléját jelenti mindennek, nemes vetélkedés során mérkőznek meg egymással a résztvevők.

Ottó Péter polgármester nyitotta meg a versenyt, s értékelte az Európai Mobilitási Hét zirci eseményeit


Városunk vezetője köszönetét fejezte ki az önkénteseknek, vállalkozóknak, civil szervezeteknek, akik a rendezvények megvalósításához hozzájárultak felajánlásaikkal, munkájukkal. Elmondta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatán 850 000 forintos támogatást nyert el Zirc Városi Önkormányzat, amely szintén a programok színvonalas megvalósítását segítette elő.

A verseny helyezettjei: Óvodások: 1. Hegyi Marcell, 2. Rugovics Talita, 3. Svéd Benett.

Újonc „C” Vidék, fiú: 1. Kanavosz Christopher, 2. Morgan Tivadar, 3. Varga Zétény. Zirc, fiú: 1. Kocsis Bendegúz, 2. Horváth Adrián, 3. Klespitz Dávid. Lány: 1. Fisli Borka, 2. Horváth Alexa, 3. Bittmann Lilien.

Újonc „B” Vidék, fiú: 1. Varga Áron, 2. Klausz Hunor, 3. Rugovics Máté Vendel. Zirc, fiú: 1. Csillag Benedek, 2. Csillag Bertalan, 3. Gerber Olivér. Lány: 1. Kovács Anna Viktória.

Újonc „A” Vidék, fiú: 1. Szarka Dániel. Zirc, fiú: 1. Kugler Áron, 2. Ottó Csaba, 3. Huszty Csanád.

Gyermek Zirc, lány: 1. Rottenbücher Ramóna, 2. Vaskor Noémi.

Serdülő, fiú: 1. Tóth Róbert, Tribel András, 3. Lédeczi Péter. Ifjúsági fiú: 1. Hohl Dávid.

Felnőtt, férfi: 1. Fonyó Sándor, 2. Cserháti Péter, 3. Vingl Balázs. Nő: 1. Csillagné Bíró Hajnalka.

Senior „B”, férfi: 1. Mészáros Ferenc, 2. Rezeli Róbert, 3. Tehel Tibor. Nő: 1. Sefcsikné Solymosi Ildikó, 2. Rugovicsné Végh Szilvia, 3. Tamási Ivett.

Váltó: Céges: 1. Triász, 2. Extremegirls. Családi: 1. Klausz család, 2. Csillagok, 3. Rettenthetetlenek.


Minden célba érkező elismerő oklevelet vehetett át, a kategóriák helyezettjei éremjutalomban részesültek, és egyéb ajándéktárgyak, utalványok is vártak a legjobban teljesítőkre. A Szent Bernát Gyógyszertár jóvoltából vitaminnal frissülhettek a futamokat követően a versenyzők. A díjakat Ottó Péter polgármester és Bohon Gabriella testnevelő adta át.


Dobogón a családi váltó helyezettjei


A Zirc Duatlon oldalon meghirdetett szelfiverseny győztese is a Zircatlon eredményhirdetésén vehette át a nyereményét, egy ötezer forint értékű sportszer-utalványt. A legtöbb lájkot a Hohl Szilvia által készített és posztolt fotó kapta, a díjat a részére Detre Anita ötletgazda adta át.



Detre Anita, a szelfiverseny ötletgazdája kihirdeti az eredményt. Jobbról a győztes fotó


A rajtszámok alapján történő tombolasorsoláson értékes, a sportoláshoz jól hasznosítható ajándéktárgyak találtak gazdára,

a fődíj egy versenykerékpár volt.

Gellért Balázs átveszi kisfia, Kugler Áron nyereményét Ottó Péter polgármestertől


A rendezvény eredményes lebonyolítását a Bike-Medic Kft., a Bakony Polgárőr Egyesület, valamint önkéntesek és közösségi szolgálatos diákok segítették.


Cikk: Kelemen Gábor

Fotók: Boross László

További képek megtekinthetők a Zirc Duatlon Facebook-oldalon.