A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Készül a Fekete István emlékmű Zircen


A Zirci Országzászló Alapítvány tagjai megkezdték a Fekete István magyar írónak emléket állító szobor tereprendezési munkálatait a Rákóczi téren, 2018. november 12-én.


Az alapítvány tagjai, balról: Bittmann Károly titkár, Máj János elnök és Egervölgyi Dezső kulturális felelős


Az emlékmű a diákfórum előtti részen, az iskola bejáratával szemben kerül elhelyezésre, gondolva Fekete István műveinek elsődleges célközönségére, az ifjúságra. Az alapítványi tagok hangsúlyozzák, ez a kezdeményezésük is a köz érdekében történik, a gyermekek jövőjéért cselekszenek, amikor emlékművet állítanak az egyik legnagyobb magyar írónak.


Az alapítvány továbbra is köszönettel fogadja az adományokat az emlékmű felállításához, örömüket fejezik ki, hogy már több támogatást kaptak, volt olyan felajánló, aki azért adományozott, mert férjének a kedvenc írója volt Fekete István.


Amennyiben az időjárási körülmények engedik, a héten elkészül az emlékmű alapja, s november végén, december elején átadásra kerülhet. A szobrot tartó oszlopra mintegy könyvajánlóként az író több műve is feltüntetésre kerül. A háromszög alakú területet, ahová elhelyezik a szobrot, befüvesítik majd. Kis zöld sziget lesz ez a városban, ahol talán még jobban megelevenednek előttünk a lelket megszépítő olvasmányok, és azok hősei.


Adakozási lehetőségek a Fekete István emlékműhöz: B Takarék Szövetkezet 73610021-0030524 számlára

Személyesen: Máj János, Bittmann Károly, Egervölgyi Dezsőnél


Kelemen Gábor