A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Kérjük, segítse válaszaival a diákok munkáját!


Zirc Városi Önkormányzat együttműködő partnerként vesz részt az Országos Városmarketing Verseny szervezésében. Városunkról két egyetemista csapat készít pályamunkát, melynek témája a „Turisztikai Desztináció Marketing” fejlesztési és marketing stratégiái, gyakorlati megoldások kidolgozása a város sikeres, fenntartható turizmusrendszerének érdekében. Munkájukhoz a lakosság segítségére is számítanak.


A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának Marketing és Turizmus Intézete hatodik alkalommal hirdette meg az „Együttműködve versenyezni” Országos Városmarketing Versenyt. A versenyben egyetemista csapatok szakmai témában dolgoznak, készítenek pályamunkát a csatlakozó városok, így Zirc számára is. Az idei téma a „Turisztikai Desztináció Marketing” fejlesztési és marketing stratégiái, gyakorlati megoldások kidolgozása a város sikeres, fenntartható turizmusrendszerének érdekében. A diákok által készített pályamunkák városunk számára is hasznosak lehetnek, segíthetik turizmusunk fejlődését, és fontos szempont, hogy megismerhetjük a fiatalok nézőpontjából is városunk lehetőségeit.


Zircről a győri Széchenyi István Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói készítenek pályamunkát. A munka kezdetét vette, elsőként a győri egyetemista csapat – Eördögh Eszter, Karakó Édua és Tóth Áron – érkezett városunkba információkat gyűjteni, terepszemlét tartani. A lakosság véleményére, elképzeléseire is számítanak, ezért az önök közreműködését kérik a KÉRDŐÍV kitöltésében, amely nagyban segíti a munkájukat.


A Széchenyi István Egyetem diákjai ellátogattak a zirci Szarvas-tóra is, amely projektjük kiemelt részét képezi


A főszervező intézmény az együttműködő önkormányzatok véleményét, értékelését is figyelembe veszi majd a verseny zsűrizésekor. A december eleji döntőn a partnervárosoknak bemutatkozási lehetőséget is kínálnak, s részt vehetnek a téma országos szakmai konferenciáján, mely új kutatási eredmények bemutatásával zárja a rendezvénysorozatot.


Kelemen Gábor