A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Kép-újság: III. Béla a királynék vendégségében


Egyszerre három helyen is megmutatkoznak alkotásaikkal a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai Veszprémben.


A Veszprémi Városházán munkáik legjavából nyílt kiállítás „19. Best of” címmel, mely május 24-ig tekinthető meg. A tárlatot a kiállító intézmény részéről Földesi Barnabás művésztanár nyitotta meg, köszöntőt mondott Balázsné Györek Zsuzsanna igazgató.(Fotók: III. Béla Gimnázium)További rendezvényük volt az elmúlt hétvégén az idén tizenegyedik alkalommal megrendezett Action Art. Sós Gergő tanár úr ötletét valósították meg Földváriné Lajtafalvi Katalin művészeti intézményvezető-helyettes segítségével. Az 1 kilométer kifeszített kötélből álló kültéri installáció mellett – melynek kivitelezésében a diákok és a látogatók együtt vettek részt – az érdeklődők színes géznyomatokkal is kísérletezhettek a Tűztorony udvarán.


A résztvevő tanárok, diákok ellátásáról a zirci Horváth Pékség gondoskodott erre a napra.A „Think freedom” elnevezésű művészeti akcióban is részt vett az iskola, melyről bővebben kapcsolódó írásunkban olvashatnak. A Szabadság téren június első hetéig lesz látható a szabad madárcsapatot szimbolizáló alkotásuk.


Fotók, információk: Földváriné Lajtafalvi Katalin

Cikk: Kelemen Gábor