A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Kép-újság, 192. szám 2016. 02. 08. Klub, szoba, fegyver


Varjas József, az MTTSZ Területi Klub Zirc elnöke mutatja be az új légfegyvereik egyikét a lőtér mellett nemrégiben kialakított klubszobában.


Szponzorainak jóvoltából öt új légfegyverrel – három puskával és két pisztollyal – gazdagodott a zirci lövészklub. Sportlövőink eddig csak húszlövéses számokban tudtak indulni, az eszközállomány támogatók által történő fejlesztése azonban feljogosítja őket immár arra, hogy negyven- vagy hatvanlövéses számokban is próbára tegyék tudásukat, és akár a nemzetközi porondra is kilépjenek.
Az új fegyverek a csúcstechnológiában középszintet képviselnek

– tudtuk meg a klubelnöktől, aki éppen egy pisztolyt szerelgetett érkezésünkkor. Persze nem az újat, azt inkább felemelte a kedvünkért, majd súlyának hallatlan könnyűségét mi is megtapasztalhattuk. A versenyszámok, amelyekben használni fogják a frissen beszerzett sporteszközöket, már nem ennyire könnyűek: – Eddig a gyerekek többet tudtak, mint a fegyvereink, ezen túl fel kell majd fejlődniük az új technológiához, ami nagy kihívás lesz, sokkal több időn keresztül történő koncentrációt igényel – mondja Varjas József.


A klubtagok közösen létrehoztak egy kis szobát a lőtér mellett, amely nemcsak közösségi térként és ruhatárként, hanem edzőteremként is fog funkcionálni a jövőben. A munkát „házon belül” végezték el, együtt festettek, tapétáztak. Szülők, gyerekek, mindenki hozzátette a magáét, a legtöbbet egy anyuka, Bittmanné Wittmann Orsolya segített. A helyiség még rendezés alatt, de már most nagyon otthonoson érzik itt magukat a fiatalok, beszélgetnek, tervezgetnek, rajzolgatnak, alig akarnak elmenni.


Kelemen Gábor