A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Karácsonyi ajándék, amely életeket is menthet

Füstérzékelő készülékeket szerzett be a Zirci Önkéntes Tűzoltó Egyesület térségünk országgyűlési képviselőjének támogatásával. A veszélyt jelző eszközök a társasházak lépcsőházaiba kerülnek felszerelésre és a tűzeseteknél nagy segítséget nyújthatnak.


Több mint négyszáz társasházi lakás van Zircen, és egyetlen lakásban keletkező tűzeset is elegendő ahhoz, hogy sok család élete munkáját tegye tönkre, hiszen nem csak a saját, hanem más ingatlanok is károsodhatnak

– hangsúlyozta ifj. Szelthoffer Ferenc, a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka az eszközök jelképes átadóján. Hozzátette, az elmúlt időszakban is előfordult több olyan tűzeset, amely emberi hanyagságból, figyelmetlenségből adódott, ezért is tartották nagyon fontosnak a füstérzékelő készülékek beszerzését Zircre.

Az eszközök jelképes átadására az egyik Fáy András utcai társasház előtt került sor, ahol a közös képviseleti iroda is található. Balról dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője, ifj. Szelthoffer Ferenc tűzoltóparancsnok, Ottó Péter polgármester és Kuti Zoltán, a társasházakat kezelő „Zirci Városüzemeltetés” Nonprofit Kft. ügyvezetője – kifejtették, hogy miért is hasznosak a zirci lépcsőházakba kerülő füstérzékelők

Mint azt megtudhattuk, a kezdeményezést az Országos Tűzvédelmi Szövetség indította el, amely három készüléket adományozott a Veszprém Megyei Tűzoltó Szövetségen keresztül a Zirci Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére. Ezt követően felvették a kapcsolatot a társasházak közös képviselőjével, aki elmondta, hogy tizenkilenc olyan lépcsőház van Zircen, ahol nem távfűtéssel, hanem lakásonként egyedileg, adott esetben vegyes tüzelésű kályhákkal oldják meg a fűtést.


Mivel ezek nagyobb veszélyforrást jelentenek tűzvédelmi szempontból, további tizenhét készülékkel bővítették az adományt.

A forrást ehhez dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője révén biztosították. A tűzoltó azért imádkozik, hogy minél kevesebb munkája legyen, de ha mégis bekövetkezik a tűzeset, a füstérzékelő készülékek segíthetnek abban, hogy kevesebb kár keletkezzen – zárta gondolatait a tűzoltóparancsnok.


Karácsony közeledtére, az adventi időszakra utalva közösségi szeretetcsomagnak nevezte az adományt dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője.

A tűzmegelőzést nemcsak a tűzoltók, hanem az egész társadalom kiemelt feladatának nevezte.

Úgy gondolták, hogy ez a támogatási forma nagyon hasznos lehet a társasházaknak, utalva a tűzoltóparancsnok által is elmondottakra. Hangsúlyozta, hogy nagyobb baj esetén életeket is menthetnek a készülékek.Kelemen Gábor