A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Karácsony előtti segítség a rászorulóknak


A Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász az idei évben is meghirdette karácsony előtti adománygyűjtési akcióját.


– Kilencven kilogramm tartós élelmiszer és 175 000 forint összegű pénzadomány gyűlt össze

– számolt be a jótékonysági akció eredményéről Ulrich Józsefné csoportvezető. Sorolta azt is, hogy mi mindenből álltak össze a csomagok: egy anonim adományozó igen nagy értékben élelmiszereket és fertőtlenítőszereket, a Henkel Magyarország Kft. szintén nagy értékű tisztító- és tisztálkodószereket, Hoffer Ervin étkezési burgonyát, egy másik, anonim személy almát ajánlott fel. Balázs István és felesége, Balázsné Benkő Erzsébet nyolc család tűzifaszükségletéhez járult hozzá.


Az adományokat a november 16. és december 4. közötti időszakban, a zirci Bazilikában lehetett elhelyezni.

Nem késlekedtek a karitász munkatársai, december 5-én máris nekiláttak a 78 nagyon tartalmas csomag kiosztásának, melyben négy középiskolás volt a segítségükre a közösségi szolgálat keretében.

Csombor Mariann, a zirci karitász önkéntese mutatja a csomagok élelmiszertartalmát


A csoportvezető a hittanos gyerekek „Angyalbatyu” akciójáról is számot adott, amely szintén jól sikerült.

– Nagy szeretettel és örömmel készítették a csomagokat a nehezebb sorsú gyerekeknek, amit karácsony hetében viszünk el nekik. A Szent Bernát Idősek Otthonába és a Zirci Erzsébet Kórházba szaloncukorcsomagot juttattunk el.

Örömmel és szeretettel készítették a hittanos gyerekek az „Angyalbatyukat” nehezebb sorsú társaiknak


– A rászoruló családok nevében is hálánkat és köszönetünket fejezzük ki a nagylelkű adományozóknak, és köszönjük a hittanos gyerekeknek és hitoktatójuknak is! Örömteli, áldott, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk! – zárja gondolatait Ulrich Józsefné.


Kelemen Gábor