A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Karácsony előtti segítség a rászorulóknak


A Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezetének közreműködésével a Művelődési Házban kiosztásra kerültek az élelmiszercsomagok a rászoruló zirci lakosok részére.


Zirc Városi Önkormányzat 200 000 forint erejéig állított össze tartós élelmiszerekből, tisztító és tisztálkodó szerekből álló csomagokat a „Karácsonyi Szeretetakció” keretében. Az önkormányzati segítség mellett ismét útra kelt a „jó tündér” a városban: egy anonim adományozó 500 000 forint értéknek megfelelő csomagokkal tette szebbé a rászorulók karácsonyát. A Bakony Agro Kft. 100 zsák burgonyával, Klausz Tibor olaszfalui termelő pedig 50 fej káposztával járult hozzá az adományokhoz.

Kovács Imréné, a vöröskereszt önkéntese csomagot ad át Tehel Katalin részére


Az asztalon egy szál gyertya égett, a karácsonyfa mellett pedig hosszan terültek el a csomagok. Meleg teával és a Horváth Pékség felajánlásának köszönhetően péksüteménnyel kínálták az érkezőket a Vöröskereszt önkéntesei. „Harang csendül, ének zendül, messze zsong a hálaének, az én kedves kis falumban karácsonykor magába száll minden lélek.” Ady Endre gondolataival nyitotta meg az akciót Magyar Lászlóné, a Magyar Vöröskereszt Zirci Területének vezetője, aki ezúton is köszönetét fejezi ki a támogatóknak, hogy felajánlásaikkal megteremtették a tartós élelmiszerosztás lehetőségét.

Kelemen Gábor